Politika

Кадровска појачања ДСС-а у Нишу

дсс ниш2

Преко 170 људи се прикључило  одбору ДСС у Нишу, од тога око 140 бивших чланова СНС-а који су незадовољни радом и стањем у тој странци тврди председник Градског одбора ДСС Ниш адвокат др Горан Ђорђевић.

ДСС је представио неке од нових чланова.

То су Зоран Васиљевић, дип.метеорлог, човек са значајним политичким искуством, познати учесник политичког живота нашег града.

Драган Стојадиновић, дипломирани политиколог, који је своја стручна знања стекао на Универзитетима у Батингему и Стокхлому, иначе нишкој јавности познатији као спортски радник и глас „НБА кошарке“ у нашем граду.

Ту је и Милош Мадић, доктор машинских наука, са Машинског факултета у Нишу.

 Ови људи и њихов исказан активизам свакако чине велику част нишком ДСС-у, и њихово учлањење говори о потреби да се сви мислиећи људи укључе у политички живот Србије и нашег града, и сама чињеница да они у ДСС долазе у овом тренутку свакако да говори више о њима, али и о ДСС-у.

  Ниш је од последња два заседања Скупштине у својеврсном ванредном стању.

О томе сведоче и свакодневни протести наших суграђана, штрајкови запослених у јавним предузећима… У таквим условима политички живот се потпуно удаљио од оних постулата и основа којима би морао да се одвија здрав политички живот у једном друштву, а на коме се заснива свака демократија.

 Власт Србије наставља путем који је започела претходна власт, а који води Србију у колонијалну позицију у односу на Запад.

Влада слепо следи све препоруке ММФ-а.

Познато је из ближе историје да су државе које су то чиниле постепено економски тонуле и постајале економске колоније неких западних држава  и да су се са тешком муком извлачиле из тога тек онда када су престале да следе налоге из ММФ-а.

Јер ММФ је заправо оруђе западног великог корпоративног капитала ради економског поробљавања држава у развоју.

Продаја Телекома је пример економског, безбедносног, па чак и стратешког злочина према Србији.

ДСС је ретка странка која и даље политичке идеје сматра једноставно важним, а посвећеност и доследност, врлинама сваког колективног и личног друштвеног ангажмана.

Али ДСС није усамљена у својим ставовима. О томе сведочи чињеница да се велики број суграђана придружује ДСС-у и то са једним мотивом да подржи политичку идеју ДСС-а као такву.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh