• Zdravlje

  Kako da „spržiš“ 1.000 kalorija, a da ne osetiš

  muškarac, telo, mišićiFoto: Guliver/Getty/Thinkstock

  Ako ne volite da idete u teretanu i „pada“ vam teško da odradite trening, a želite da budete u formi, bavite se fizičkom aktivnošću koju volite. Još ako imate društvo, sve je mnogo lakše. Evo nekih primera kako da sagorite 1.000 kalorija, a da ne odete na klasičan trening.

  Planinarenje

  Naravno da to ne možete da priuštite svakodnevno, naročito ako živite u mestu gde nemate prostor za penjanje po planinama. Međutim, kada imate šansu da sebi priuštite ovakvu vežbu, trener Majk Donavanik kaže da „način na koji radi donji deo tela tokom planinarenja, nije moguće postići u teretani.“ Naizmenični koraci, ranac na leđima koji uspon čini još težim, dovode do brzog trošenja kalorija. Da biste tokom planinarenja potrošili 1.000 kalorija, potrebno je da se penjete oko sat i 50 minuta, ali ako imate dobro društvo, biće vam mnogo lakše.

  Fudbal

  Ako inače volite da igrate fudbal, znajte da je ovo odličan način za sagorevanje kalorija. Za sat i 25 minuta „trčanja za loptom“ na terenu, potrošićete oko 1.000 kalorija. Trener Donavanik kaže da igranje fudbala zahteva dosta eksplozivnih pokreta, što je pogodno za izgradnju mišića.

  Košarka

  Ako fudbal nije za vas, znajte da i igranje košarke itekako pomaže u sagorevanju kalorija. Za igru u trajanju od sat i po potrošićete 1.000 kalorija, a da to i ne shvatite (osim ako ne stojite u mestu sve vreme).

  Ronjenje

  Kažu da je ronjenje „sport za lenje“, ali stručnjaci naglašavaju da se na ovaj način troši više kalorija nego džogiranjem. Razlog za to je što se, osim pokretima u vodi, kalorije troše i tako što telo troši energiju da bi održalo telesnu temperaturu pod vodom. Za trošenje 1.000 kalorija, potrebno je da ronite oko sat i 35 minuta.

  Skijanje

  Spuštanje niz planinu (bez padanja) zahteva priličan fizički napor, a na taj način sagoreva se oko deset kalorija za minut. Međutim, penjanje uz planinu je još teže – tada se sagoreva oko 25 kalorija po minuti. Dakle, skijanje nije samo dobra zabava ne snegu, već i dobar trening.

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici –MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com