• Zdravlje

  Kakvo je interesovanje za kubansku vakcinu

  vakcinaFoto: Guliver/Getty images/Thinkstock

    „Do sada se u našu ustanovu prijavilo 150 pacijenata za lečenje kubanskom vakcinom, a troje je ispunilo uslove za lečenje. Među prijavljenim pacijenatima najveći broj je iz Beograda. Svi oni su onkološki evaluirani, a troje ispunjavaju uslove da bi bili lečeni ovom vakcinom. Očekujemo da će u roku od 10 do 15 dana pacijenti dobiti prve vakcine“, rekla je za RTS direktorka KBC Bežanijska kosa Marija Zdravković.

  Ona kaže da se očekuje da kubanske vakcine u KBC Bežanijska kosa stignu sledeće nedelje.

  „Sve informacije se nalaze na sajtu naše bolnice, a otvorili smo i posebnu telefonsku liniji gde pacijenti mogu između 12 i 14 časova da dobiju informacije“, objašnjava direktorka KBC Bežanijska kosa.

  Povezane vesti

  Onkolog Sanja Kostić ističe da kubansku vakcinu mogu da prime pacijenti sa karicinomom pluća u četvrtom kliničkom stadijumu.

  „Dokumentacija za prijavu za lečenje ovom vakcinom ne sme da bude starija od 30 dana, a onkološki konzilijum odlučuje ko će dobiti terapiju“, ističe Kostićeva.

  Kubanski lekar Kamilo Rodrigez 29. novembra dolazi u Srbiju gde će boraviti mesec dana, a nadgledaće početak primene terapije protiv raka pluća u Srbiji.

  Lek se prima u četiri doze, u oba ramena i oba kuka. Isti postupak ponavlja se posle 14 dana, potom još tri puta na 14 dana, a onda po dogovoru s lekarom.

  Vakcina će se davati u Institutu za plućne bolesti KCS, Institutu za onkologiju u Kamenici i u KBC Bežanijska kosa.

  Rak pluća jedna je od najčešćih malignih bolesti koja pogađa stranovnike Srbije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com