• Gradovi

  Kanada: Prvi konvoji se vratili u Fort Mekmari posle požara

  EDMONTON – Prvi konvoji iznurenih i zabrinutih stanovnika kanadskog naftaškog grada Fort Mekmari vratili su se danas u svoje domove nakon što su morali da ih privremeno napuste zbog višenedeljnih požara u toj oblasti.

  AFP navodi da je povratnike dočekala ogromna kanadska zastava zakačena za merdevine dva vatrogasna kamiona i bilbordi na kojima je pisalo „Obnovićemo zajedno“ i „Mi smo ovde, mi smo snažni“.

  „Ljudima iz Fort Mekmarija koji su krenuli kući – bićemo uz vas na svakom koraku“, poručio je na Tviteru kanadski premijer Džastin Trudo.

  U prvom talasu se očekuje povratak do 15.000 od ukupno skoro 100.000 evakuisanih, kojima je rečeno da moraju da očekuju da će imati problema u snabdevanju. Ostali će doći u karavanima u naredne dve nedelje.

  Fort Mekmari i okolna sela evakuisani su 3. maja, a u velikom požaru uništeno je oko 2.400 objekata, ali je 90 odsto grada ostalo netaknuto.

  Premijerka kanadske provincije Alberta Rejčel Notli saopštila je juče da požar više ne predstavlja pretnju za grad i da je kritična infrastruktura popravljena.

  Notli je zatražila od povratnika da ponesu hranu, vodu i druge potrepštine neophodne za naredne dve nedelje.

  Jason Franson/The Canadian Press via AP

  Preview

  Slide

  Russell Boston

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Pilar Ramirez

  Slide

  Slide

  James Turingan, Russell Boston

  Slide

  Slide

  Mike Maloney, Tessa Maloney

  Slide

  Adam Hussynec, Cody Burthell

  Slide

  Mike Maloney, Tessa Maloney

  Prvi konvoji iznurenih i zabrinutih stanovnika kanadskog naftaškog grada Fort Mekmari vratili su se danas u svoje domove nakon što su morali da ih privremeno napuste zbog višenedeljnih požara u toj oblasti. AP foto

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com