Gradovi

Kanadsko ostrvo bi primilo Trampove protivnike ako on pobedi

PARIZ – Jedno kanadsko ostrvo ponudilo je da primi Amerikance koji su protiv Donalda Trampa ukoliko američki milijarder, koji vodi u trci za republikanskog kandidata za Belu kuću, bude izabran za predsednika SAD na izborima u novembru.

Vebsajt koji je uspostavio voditelj kanadske radio-stanice poziva Trampove protivnike iz SAD da se presele na ostrvo Kejp Breton u provinciji Nova Škotska, 400 kilometara od američke granice, u slučaju da kotroverzni republikanac odnese pobedu u nadmetanju za predsednika, prenose francuski mediji.

„Ne čekajte da Donald Tramp bude izabran za predsednika da potražite drugo mesto za život. Počnite već danas, a na dan izbora ćete samo sesti u autobus i početi novi život na Kejp Bretonu, gde žene mogu da abortiraju, muslimani da se slobodo kreću, a zidovi služe samo da pridržavaju krovove“, poručuje se na sajtu.

Amerikancima se, takođe, predlaže da uspostave vezu sa ostrvskom turističkom službom, koja im stavlja na raspolaganje smeštaj i univerzalni kanadski zdravstveni sistem čime se, kako navodi francuski list „Poen“, aludira na uvredljive opaske američkog magnata.

„Mi ne pravimo razliku po političkoj pripadnosti. Svi su dobrodošli“, kaže predstavnica turističke organizacije kanadskog ostrva Mari Til, naglašavajući trgovinske i rodoslovne veze sa SAD.

S obzirom na to da mu majka govori škotski, „možda bi i sam Donald Tramp voleo da dođe“, dodala je ona, a francuski list podseća da su to ostrvo kolonizovali Škoti.

Pošto su američki mediji pokazali interesovanje za sajt koji poziva Trampove protivnike da dođu na ostrvo, sajt ostrvske turističke organizacije posetilo je više od 300.000 ljudi za samo nedelju dana, što je „više nego cele prošle godine“, kako je primetila direktorka te organizacije.

„Primili smo 5.000 upita Amerikanaca o podrobnijim informacijama o ostrvu, imigraciji u Kanadi, mogućnostima za zapošljavanje i nekretninama“, navela je ona.

Tramp, favorit za nominaciju Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD, proslavio je juče pobedu na preliminarnim izborima u Nevadi, predviđanjem da će uskoro sasvim poraziti republikanske rivale i dobiti nominaciju.

„Ovo će biti dva čudesna meseca“, rekao je Tramp, a potom dodao: „Ljudi, da budem iskren, možda nam čak neće biti potrebna ni dva meseca“.

Ovo je treća Trampova pobeda zaredom u trci za kandidata Republikanske strnke.

Mark Rubio i Ted Kruz se bore za drugo mesto, a Džon Kasić i Ben Karson daleko zaostaju.

AP Photo/Alex Sanz

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh