Gradovi

Kandidati za člana Saveta REM-a Antonijević i Stojanović

BEOGRAD – Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje potvrdio je danas listu kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) ispred udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece, na kojoj su Snežana Stojanović Plavšić i Milan Antonijević.

Time je stavljena tačka na dvomesečnu polemiku oko načina izbora kandidata u ime tih udruženja, u okviru koje su poslanici SNS predložili i autentično tumačenje Zakona o elekronskim medijima, koje Skupština Srbije nije prihvatila.

Odbor je parlamentu predložio da se po hitnom postupku izjasni o tome ko će da zameni Gorana Pekovića, kome je mandat istekao 16. decembra, a, kako je najavila predsednica tog odbora Vesna Marjanović (DS), plan je da se ta tačka nađe na dnevnom redu sednice parlamenta naredne sedmice.

Takođe, poslanici će se tada izjasniti i o kandidatima koji su predloženi ispred nadležnog odbora Skupštine Vojvodine i crkava i verskih zajednica, a koji će zameniti Gorana Karadžića i vladiku Porfirija, kojima mandat ističe 16. februara.

Marjanović je podsetila da je Odbor već obavio razgovor sa kandidatima ispred nadležnog odbora Skupštine Vojvodine (Sinišom Isakovim i Vladimirom Barovićem) i ispred crkava i verskih zajednica (Aleksandra Janković i Nenad Drašković) i da je i to u proceduri.

Članovi Odbora su obavili i razgovor sa Stojanović Plavšić i Antonijevićem, koji su im predočili zašto su kvalifikovani da obavljaju tu funkciju.

Člana Odbora , poslanika SPS i reditelja Srđana Dragojevića interesovalo je kako bi se ponašali u slučaju emisija, poput jedne koja se emituje na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, a u kojima se “žene skidaju, prikazuju gole grudi i trljaju” i to sve u pet sati popodne, podsećajući da je u više navrata članove Saveta REM-a pitao da li su uplašeni, umorni ili korumpirani kada ne reaguju na rijaliti programe i slične sadržaje.

Stojanović Plavšić je odgovorila da je najmanje što može da se uradi u konkretnom slučaju izricanje mere upozorenja, a da bi se ona založila i za meru privremene zabrane, dok je Antonijević rekao da bi trebalo primeniti sve ono što je na raspolaganju, od privremene zabrane prikazivanja.

Foto Tanjug, S. Ilić/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh