Gradovi

Kapetan Dragan i Paravinja dele istu ćeliju

ZAGREB – Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan i Dragan Paravinja, kome se sudi za ubistvo i pokušaj silovanja maloletne Drnišanke Antonije Bilić.

Paravinja je, kako prenose hrvatski mediji, početkom godine prebačen iz zagrebačkog u splitski zatvor. Najpre je bio smešten u ćeliji s nekoliko pritvorenika, a onda je prebačen u sobu kapetana Dragana, koji je dosad bio sam, prvenstveno iz bezbednosnih razloga.

Pozivajući se na svoja saznanja portal Index.hr piše da je procena zatvorske uprave da će pre imati konflikt sa okolinom, nego međusobno. Osim što dele ćeliju, Paravinja i Vasiljković zajedno šetaju po zatvorskom krugu.

Željko Gulišija, advokat Dragana Paravinje nije dobio informaciju da mu je klijent premešten u sobu zasigurno, kako se navodi, najpoznatijeg pritvorenika splitskog zatvora, dok se Slađana Čanković, advokat kapetana Dragana, ne odaziva na telefonske pozive.

Vasiljković je nedavno optužen za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima. Optužnica ima pet tačaka, a kapetan Dragan tvrdi da mu je postupak montiran iz šovinističkih pobuda. Sud mu je odbio izlazak na slobodu u zamenu za pet miliona kuna jamčevine.

Foto Tanjug, Z. Žestić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh