Novosti online

Капетан Драган жели и адвоката из Србије

Београдски адвокат Драган Палибрк обишао је прошле седмице у притвору у Сплиту Драгана Васиљковића, познатог као капетан Драган, по његовој жељи да га пред хрватским судом брани адвокат из Србије. Након разговора о припреми одбране капетана Драгана, оптуженог за ратне злочине у Хрватској, договорено је да се Палибрк укључи у одбрану поред два ангажована хрватска браниоца, Слађане Чанковић и Луке Шушка.

Наредних дана судско веће Жупанијског суда у Сплиту треба да донесе одлуку да ли адвокат из Србије може да буде бранилац Капетана Драгана. Адвокат Палибрк је рекао Танјугу да је Васиљковић одлучан да се брани и докаже да оптужбе против њега нису тачне.

„Причали смо три сата и утврдили темеље будуће сарадње и одбране. Капетан Драган је показао велики патриотизам и љубав према Србији и желео би да му Република Србија и њени највиши органи помогну у његовој одбрани у границама својих могућности” рекао је Палибрк.

Он је напоменуо да оптужница против Васиљковића још није ступила на правну снагу.

„На седници судског већа одлучиваће се о правоснажности оптужнице и очекујем да ћу бити тамо. Тек ако оптужница буде потвђена моћи ће да се закаже почетак суђења”, указао је Палибрк који има пуно искуства у процесима за ратне злочине како пред броградским Специјалним судом, Хашким трибуналом, тако и пред надлежним косовским судовима.

Према његовим речима, Васиљковић је добро и није се жалио на третман у притвору. Даљи кораци у овом процесу и одбрани Васиљевића биће познати наредних дана. Жупанијско државно тужилаштво подигло је 8. јануара оптужницу против Капетана Драгана која га терети за ратни злочин против заробљеника и цивила. Васиљковић је у притвору, пошто је суд у сплиту одбио понуђено јемство за одбрану са слободе од 650.000 евра.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh