Sport

Karadžić: Borićemo se protiv prijema Kosova u Uefu

„Od 2012. godine Fudbalski savez Srbije se svim pravnim sredstvima snažno bori protiv pokušaja da samoproglašena država Kosovo postane članica Uefe. Uz velike napore četiri puta smo uspevali da zahtev za prijem skinemo sa dnevnog reda i sprečimo veliku nepravdu“, rekao je Karadžić za sajt FSS.

Prema njegovim rečima, sada je pred Savezom ponovo veoma delikatna situacija, ali znatno teža posle šamara koji smo ne tako davno dobili od Međunarodnog olimpijskog komiteta.

„MOK je pod svoje okrilje primio samoproglašenu državu Kosovo i tako otvorio vrata ostalim organizacijama da to isto učine. Druga situacija koja našu borbu čini znatno težom i neizvesnom, jeste prijem Gibraltara u Uefu, posle spora koji je dobio na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Iako se radi o zemlji koja nije članica Ujedinjenih nacija“, ističe prvi čovek FSS.

Ipak, kako je naveo bez obzira na sve otežvajuće okolnosti i činjenicu da su mnoge zemlje Evropske unije, članice Uefe, priznale samoproglašenu državu Kosovo, Fudbalski savez Srbije će učiniti sve što je u njegovoj moći da i ovaj put sakupi dovoljan broj glasova kako bi još jednom sprečio prijem Kosova u Uefu.

„U prilog nam ide i činjenica da bi odluka o prijemu Kosova izazvala velika previranja u regionu i šire, a zatim i otvorila Pandorinu kutiju širom Evrope. Nije tajna da ‘slučaj Kosovo’ nije usamljen“, zaključio je Karadžić.

Kongres Uefe održaće se 3. maja u Budimpešti.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh