• Regioni

  KARAMARKO: Do utorka će se znati mandatar za sastav nove hrvatske vlade

  On je najavljeni dolazak delegacije SDP-a na sastanak s Mostom i HDZ-om ocenio kao pokušaj razbijanja dualnog odnosa HDZ-a s Mostom, kupovanje vremena i pokušaj izazivanja novih izbora.

  „Da, verujem da će se do utorka znati mandatar. Imamo tri do četiri dana konkretnih pregovora pred sobom. Kako su kolege iz Mosta predvidele, a mi prihvatili njihov predlog, to bi moglo da bude vrlo konkretno već danas ili sutra“, rekao je Karamarko novinarima ispred centrale HDZ-a, upitan veruje li da će se do utorka znati mandatar.

  Odazivanje SDP-a sastanku smatra njihovom željom da ostanu na vlasti, kao instinkt njihovog samoodržanja.

  „Nakon četiri godine katastrofalnog vođenja države oni i dalje žele da budu u vlasti. To je ono što je nepošteno“, poručio je.

  Dolazak SDP-a na sastanak Karamarko smatra i pokušajem razbijanja dualnog odnosa HDZ-a s Mostom, kupovanjem vremena i pokušajem izazivanja novih izbora. Smatra i da je HDZ bliži Mostovim željama za reformama jer, kako je rekao, uvek kada je Most dolazio sa svojim predlozima o reformi, vrata u HDZ-u su im uvek bila otvorena.

  Naglasio je da su pritom uvek „kucali na otvorena vrata“, jer ih je HDZ uvek dočekivao s pripremljenim programima za reforme. Najavio je i da će HDZ-ov tim u pregovorima najverovatnije voditi akademik Željko Rajner.

  Inače, u centrali Mosta nezavisnih lista, trećoj po jačini stranci u Hrvatskoj posle novembarskih parlamentarnih izbora, danas u podne počeo je sastanak predstavnika te stranke i HDZ-ove koalicije, a svoj dolazak potvrdila je i SDP-ova koalicija.

  Na tom bi sastanku trebalo da budu definisane ključne reforme koje bi trebalo sprovesti tokom predstojeće četiri godine. Za 19 sati najavljen je i sastanak na kojemu se očekuje definisanje mandatara i druge pozicije, uključujući Sabor.

  „U utorak će biti poznat mandatar nove vlade ili idemo na nove izbore“, poručio je sinoć iz Metkovića i lider Mosta nezavisnih lista Božo Petrov, javila je Hina.

  Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

  Autor:

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com