• Gradovi

  Karamarko: Dogovorićemo se sa Mostom narednih dana

  ZAGREB – Predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko izjavio je danas, nakon konsultacija s predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, da „Domoljubna koalicija“, koju predvodi HDZ, ima dovoljno potpisa, a da će ih sa strankom Most imati i više nego što je potrebno za formiranje vlade.

  On je dodao da će dogovori sa Mostom biti gotovi idućih dana.

  Karamarko nije želeo da komentariše uvrede koje je HDZ-ovoj Domoljubnoj koaliciji uputio predsednik SDP-a Zoran Milanović, rekavši da ne želi komentarisati stil „bivšeg premijera“.

  Na novinarska pitanja je li odustao od mesta premijera, on je podsetio je na jučerašnje zaključke Predsedništva HDZ- u kojima stoji da će se sa Mostom razgovarati i o mogućnosti nestranackog mandatara.

  „To može biti da neću biti premijer, a može se dogoditi i da budem premijer. Može se dogoditi i da to bude neko treći ili četvrti“, naglasio je Karamarko.

  Predsednik HDZ-a je takođe izrazio želju da se pregovori s Mostom završe „što pre, to bolje“.

  Upitan je li srećan što je „SDP ispao iz igre“, on je odgovorio da se tu radi o političkoj borbi i dodao da su SDP i premijer Milanović loše radili jer je Hrvatska u teškoj situaciji.

  Predsednica Grabar Kitarović izjavila je ranije danas, nakon trećeg kruga konsultacija sa predstvnicima parlamentarnih stranaka, da se pokazalo da ni ovog puta nema stranke sa neophodnom većinom.

  „Vremena je sve manje i neću dopustiti da oduglovačenje proizvede nesagledive posledice po bezbednost države“, rekla je predsednica i najavila da će u utorak, 22. decembra, održati četvrti krug konsultacija.

  Aktuelni premijer i lider koalicije „Hrvatska raste“ Zoran Milanović je na konferenciji za novinare, nakon konsultacija, poručio da su postizborni pregovori u toku, ali i da SDP neće sarađivati sa fašistima i rasistima iz HDZ-ove koalicije

  „Koalicija u kojoj ima rasista, koji izražavaju neprihvatljive stavove o ljudima drugih religija i uvjrenja? U kojoj ima fašista i ljudi optuženih za krivična dela? Oni koji su nas birali i podržali, nikada nam ne bi oprostili da s takvima sarađujemo“, dodao je Milanović.

  On je rekao da je Most prešao preko tih činjenica. „Pozivam ih da se izjasne, jer ovo postaje ne Most, nego mostobran za povratak kriminalne organizacije na vlast. Mi u tome učestvovati nećemo“, kazao je Milanović i dodao da među pripadnicima Mosta ima onih koji samo žele da podele plen.

  Parlamentarni izbori u Hrvatskoj održani su 8. novembra.

  Foto Tanjug, video/ arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com