Gradovi

Karamarko: Dolaskom HDZ-a nehrvatstvo maknuto sa svih nivoa

ZAGREB – Dolaskom HDZ-a u Hrvatskoj „je sa svih nivoa vlasti maknuto nehrvatstvo“, rekao je u subotu u Imotskom zamenik premijera i lider te stranke Tomislav Karamarko, ističući da podržava lustraciju, ali i „registre agresora i izdajnika“.

„Nehrvatstvo je maknuto sa svih nivoa vlasti – s Pantovčaka, iz Sabora i Banskih dvora“, rekao je Karamarko i dodao da će to doprineti eliminisanju političke napetosti između državnih zvaničnika, jer su na glavnim pozicijama čelnici narodnjačke opcije.

„Predsednicu Republike Hrvatske i predsednika Sabora smo mi iznedrili, konačno i premijer koga smo mi iznedrili je našeg svetonazorskog profila. To je dobro”, rekao je Karamarko u Imotskom, preneli su hrvatski mediji.

Dodao je da je u Hrvatskoj napokon narodnjačka vlast, ljudi koji se, kako se izrazio, znaju prekrstiti kad uđu u crkvu.

On je rekao da lustracija nije lov na ljude, nego borba sa savremenu hrvatsku državu i distanciranje od vrednosti iz komunističkog perioda.

„Lustracija je borba za savremenu hrvatsku državu sa pravilnim i čistim definicijama, lustracija je naša odluka da ne želimo imati posla s vrednostima pre 90-ih godina prošlog veka”, rekao je Karamarko odgovarajući na pitanja novinara.

Lustracija, istakao je, „naša je odluka da se sve naše vrednosti savremene hrvatske države baziraju na Domovinskom ratu, braniteljima i Franji Tuđmanu“.

“Ne mogu nam danas neki krugovi nuditi ono što smo hteli odbaciti 90-ih, ne mogu nam nuditi boljševički mentalitet“, kazao je Karamarko.

Zamoljen da komentariše najavu ministra branitelja Mije Crnoje, koji je u program Hrvatskog radija rekao da ne odustaje od „registra izdajnika“, Karamarko je rekao da „treba shvatiti naše branitelje i njihov senzibilitet i vreme u kojem su se oni borili u Domovinskom ratu“.

„Branitelji su jedno vreme bili izvrgnuti lovu na veštice, ponižavani su da su lažni branitelji. Oni koji su izradili spisak branitelja dobili su nekoliko desetaka lažnih, a bila je cela hajka. Kao reakcija na to, idemo videti ko su bili agresori i mislim da je legitimno postaviti takva pitanja. Nije to lov na ljude, nego je to lov na istinu,“ rekao je Karamarko.

„Ministar Crnoja je bio branitelj i heroj Domovinskog rata, policajac specijalac“, istakao je Karamarko.

Foto FAH/ Dario Grzelj

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh