Gradovi

Karamarko: Pupovac u Hrvatskoj nije ugrožen

Karamarko: Pupovac u Hrvatskoj nije ugrožen

ZAGREB – Lider HDZ i potpredsednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko izjavio je danas da predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac nije ugrožen u Hrvatskoj i da kao pripadnik srpske nacionalne manjine ima maksimalna prava.

Karamarko je, povodom pisma koje je Pupovac uputio predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, a u kojem je upozorio na narastanje atmosfere netolerancije i poruke mržnje prema političkim, etničkim i drugim manjinama, rekao da osuđuje bilo kakve nekulturne ispade prema bilo kome.

„Međutim, Pupovac mora biti svestan da u Hrvatskoj nije ugrožen, da kao pripadnik srpske nacionalne manjine ima maksimalna prava i da mi sugrađane srpske nacionalnosti cenimo, sa njima radimo i sarađujemo i ne pravimo nikakve razlike između Hrvata, Srba, Čeha, Italijana ili Slovaka“, rekao je Karamarko novinarima u Zagrebu.

Karamarko je dodao i da Pupovac ponekad zna da bude „nezgrapan“ u nekoj svojoj izjavi.

Pupovac je uputio pismo hrvatskoj predsednici u kojem je upozorio na narastanje atmosfere netolerancije i poruke mržnje prema političkim, etničkim i drugim manjinama u Hrvatskoj.

U pismu na četiri strane Pupovac je nabrojao slučajeve pretnji koje iz desnicarskih krugova trpe zagovornici antifašizma, i dodao da je više i slučajeva nasilja, od čega nije pošteđen ni on sam.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh