• BG

  „КарГо” министарки: Зашто гурате закон који убија конкуренцију

  Удружење грађана „КарГо” одржало је данас протест испред Владе Србије на којем су министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић оптужили да подржава монополисте, тржиште без конкуренције, сиву економију и „оне који краду од грађана и коче напредак”.

  Директор и оснивач „КарГо” Вук Губеринић рекао је да су данас испред Владе, јер их министарка Михајловић на други начин не чује.

  „Данима нас већ не чује, за пристојну модерну компанију не жели да чује и да смо ми оно што је земљи потребно”, рекао је Губеринић.

  Он је казао да је министарка одбила да разговара са њима који желе да подигну стандард и поручио да је то на штету модерне Србије.

  Губеринић је упитао министарку зашто је „прогурала” закон који убија конкуренцију и зашто је, по њима, окренута против дигитализације и званичне политике државе.

  „Ви сте застарели хардвер који се уплашио новог софтвера”, рекао је Губеринић и најавио да ће се протести одржавати сваког петка све док се из власти не почисте „они који памет Србије терају из земље”.

  Председник удружења грађана Александар Вучић прочитао је окупљенима писмо упућено министарки Михајловић у којем су навели да је она одлучила да укине модерну компанију која упошљава више од 1000 људи, која транспарентно послује, користи нове информационе технологије и плаћа порез.

  „Вама (Зорана Михајловић) ништа од тога не одговара, хоћете да уништите нас за рачун таксиста који дугују стотине хиљада динара пореза”, рекао је Вучић.

  Он је позвао Михајловић да се не крије иза закона јер се, како каже, на тај начин, залаже за државу без конкуренције и ону која штити сиву економију и монополисте.

  Навео је да можда у граду Београду има 5.000 таксиста али да Удружење има 120.000 чланова и неће ћутати на покушај да се од Београда „направи логор”.

  „Од грађана правите таоце, а то неће проћи јер смо ми будућност Србије”, рекао је Вучић.

  Учесници протеста „донирали су” метле Влади Србије, да би се, како је рекао један од представника Удружења Стефан Шурлен „очистило све оно што не вреди у држави”.

  Протест Удружења грађана „КарГо” почео је данас у 12 сати код Кванташа на Новом Београду где су се окупили чланови удружења и одатле кренули у протестну вожњу преко Новог Београда и Трга Николе Пашића до зграде Владе Србије.

  Саобраћај је за време протестне вожње био отежан у улицама куда су пролазили, а од 15 сати за саобраћај су биле блокиране Улица кнеза Милоша и Немањина.

  Након обраћања Вучића и Губеринића, учесници протеста су се разишли, а саобраћај у центру града се полако нормализује, преноси Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com