Gradovi

Karpenter: SAD visoko ceni saradnju Srbije u okviru PPM

Karpenter: SAD visoko ceni saradnju Srbije u okviru PPM

BEOGRAD – Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je zamenika pomoćnika ministra odbrane SAD Majkla Karpentera koji je ukazao da njegova zemlja visoko ceni saradnju Srbije sa NATO u okviru Programa Partnerstvo za mir, poštuju stav Srbije o vojnoj neutralnosti i opredeljenje Srbije da sama izabere sadržinu saradnje u okviru tog programa.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, Dačić je istakao da naša zemlja i SAD veoma dobra sarađuju u domenu bezbednosne politike i vojne saradnje kao i da ima prostora za dalje unapređenje saradnje, kao i u drugim oblastima bilateralne saradnje koje su u kontinuiranom usponu.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo realizovanim projektima pod okriljem programa saradnje sa Nacionalnom gardom Ohaja kao i aktivnostima SAD-a u pružanju podrške jačanju kapaciteta vojne baze „Jug“ sa ciljem da ona dobije status centra za obuku Partnerstva za mir.

Šef srpske diplomatije naglasio je da je Srbija vojno neutralna, ali da prepoznaje prostor u okviru raspoloživih mehanizama Partnerstva za mir za dalje jačanje saradnje u zajedničkom interesu i u cilju obezbeđivanja trajne stabilnosti u regionu.

Zamenik pomoćnika ministra odbrane SAD-a Majkl Karpenter se složio sa ocenom o pozitivnom trendu u unapređenju bilateralnih odnosa i intenzivnom bilateralnom dijalogu na svim nivoima.

Ukazao je da SAD visoke cene saradnju Srbije sa NATO-om u okviru Programa Partnerstvo za mir, poštuju stav Srbije o vojnoj neutralnosti, kao i opredeljenje Srbije da sama izabere sadržinu saradnje u okviru Programa Partnerstva za mir.

Tokom razgovora bilo je reči i o borbi protiv međunarodnog terorizma, kojoj Srbija daje svoj aktivan doprinos, kao i o aktuelnoj migrantskoj krizi koja predstavlja ozbiljan izazov za koji se mora pronaći zajednički odgovor.

Preview

MAJKL KARPENTER I IVICA DACIC

Slide

MAJKL KARPENTER I IVICA DACIC

Slide

MAJKL KARPENTER I IVICA DACIC

MAJKL KARPENTER I IVICA DACIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh