Gradovi

Kataib Hezbolah:Arapske snage bi otvorile vrata pakla

BAGDAD – Jedna od najmoćnijih iračkih šiitskih radikalnih grupa „Kataib Hezbolah“ upozorila je danas da bi slanje arapskih snaga u Siriju i Irak „otvorilo vrata pakla“.

Ova poruka je očigledno upućena sunitskim arapskim zemljama koje su objavile da bi mogle da se priključe takvoj operaciji, preneo je Rojters.

„Arapske kraljevine su oprobale plaćenike Islamske države da ispune njihove zlobne planove u Iraku i Siriji i u tome nisu uspeli“, navela je grupa „Kataib Hezbolah“.

„Kataib Hezbolah“, čiji lider Abu Mahdi al-Mohandes, predvodi koaliciju šiitskih grupa koja se bori protiv ekstremnih sunitskih ekstremista Islamske države zajedno sa bezbednosnim iračkim snagama.

Mohandes je u Siriju uputio svoje borce da bi podržale snage Bašara Asada.

Ujedinjeni Arapski Emirati su u nedelju saopštili da su spremni da obezbede kopnene snage za podršku i obuku međunarodne vojne koalicije protiv Islamske države u Siriji.

Saudijska Arabija, koja se protivi Islamskoj državi, prošle nedelje je objavila da je spremna da učestvuje u kopnenoj operaciji u Siriji ako koalicija, predvođena SAD, odluči da pokrene takvu vrstu operacije.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh