• Gradovi

  KATARINA I BOGDAN SPORTISTI GODINE U VLASOTINCU

   

  Članica Ženskog rukometnog kluba Vlasotince Katarina Trajković najbolja je sportistkinja vlasotinačke opštine u 2018.godini.

  Ona je najbolji igrač i strelac ekipe i član reprezentacije Prve lige Istok Srbije.

  Katarina sinoć, zbog obaveza, nije bila na dodeli sportkih nagrada u varoši na Vlasini, a priznanje je primila njena sestra.

  Bacač diska i kugle, član Atletskog kluba Vlasotince Bogdan Zdravković sportista je godine u Vlasotincu.

  On je u ovim disciplinama dva puta zaredom državni prvak i četiri godine član reprezentacije Srbije.

  Ove godine osvojio je i srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Istambulu.

  Klub godine je Odbojkaški klub Vlasina, član međuokružne lige u kojoj zauzima ubedljivo prvo mesto.

  Trener godine je Ivan Stanojević, klub dizača tegova Vlasina. Sportski radnik godine je Miroslav Milosavljević, član UO FK Vlasina.

  Godišnje priznanje Sportskog saveza dobile su i mlade nade vlasotinačkih klubova, a prizanje za životno delo pripalo je Jovanu Petroviću, poznatijem kao Joca Šop, nekadašnjem rukometašu, rukometnom sudiji, kontroloru i višegodišnjem radniku Sportskog saveza.

  Predsednik Sportskog saveza Milan Jović rekao je da je iz opštinskog budžeta izdvojeno dovoljno sredstava za finansiranje sporskih aktivnosti.

  -Ulaganje u sport je ulaganje u budućnost, rezultat nije vidljiv odmah, ali je sport vrlo važan za očuvanje zdravstvene, radne i odbrambene sposobnosti svakog čoveka – rekao je Jović.

  Predsednik opštine Zoran Todorović rekao je da je na sportistima da postižu dobre rezultate, a na lokalnoj samoupravi da stvori uslove za taj uspeh, kao i da se što više dece bavi sportskim aktivnostima.

  -Predstoji završetak klimatizacije sportske hale u 2019. i izgradnja sporske sale u OŠ „Siniša Janić“ i predstoji nam još jedan zadatak, nama u lokalnoj samoupravi, sportskim radnicima i svim ljudima dobre volje da rešimo slučaj DTV Partizana, da rešimo vlasničke odnose, napravimo projekat i da obezbedimo sredstva da renoviramo objekat.

  To bi bilo od izuzetnog značaja za školu „8.oktobar“ ali i sve Vlasotinčane – rekao je Todorović dok se u sali čuo aplauz na pominjanje sale DTV Partizan.

  Ove godine, Vlasotinčani su se podsetili i da je prošlo pola veka od kada su njihovi gimnastičari pobedili u partizanskom višeboju na Tjentištu i od kada su vlasotinačke gimnastičarke bile najbolje u partizanskom višeboju u Žiči, 1968,godine u konkurenciji ekipa iz nekadašnjoj Jugoslaviji.

  Mnogi od njih su prisustvovali svečanosti, a preminulima su zahvalnice dodeljene posthumno.

  Nagrade zaslužnim saradnicima Sportskog saveza pripale su SRC Vlasina i Skupštini opštine Vlasotince.

  NOVOGODIŠNJA ČESTITKA PREDSEDNIKA OPŠTINE VLASOTINCE

  U godini na izmaku trudili smo se i radili na tome da Vlasotince učinimo  boljim mestom za život u svakom smislu.

  Nastavićemo to da činimo i u 2019.godini.

  Želim vam da, u godini pred nama, ostvarite svoje želje i postignete uspeh na ličnom i profesionalnom planu i da na kraju godine svi budemo zadovoljni onim što smo uradili.

  Nasim citaocima i gradjanima Vlasotinca novogodisnju cestitku je uputila i Bojana Stanojevic direktorka Agencije za odnose sa javnoscu “Publika“.

  D.K.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com