Gradovi

Kazne za građane i vlasnike lokala koji ne očiste sneg

Mali: Ovde smo svi, radimo zajedno

BEOGRAD – Sve službe grada Beograda su spremne za najavljene padavine i niske temperature, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali i naglasio da je dat nalog nadležnoj inspekciji i komunalnoj policiji da kazne građane koji ne budu čistili sneg ispred svojih kuća li lokala.

„U proteklom periodu smo davali samo opomene, njih više neće biti. Dali smo nalog komunalnoj policiji i inspekciji da pišu i prekršajne prijave i kazne svima onima koji ne očiste sneg ispred svojih prodavnica, kafića, restorana, jer je to zakonska obaveza“, rekao je Mali na sednici Štaba za vanredne situacije povodom najavljenih snežnih padavina.

Mali je naglasio da „Beograd put“ održava četvrti stepen angažovanja koji je uspostavljen sinoć od 19 sati kako bi se sprečila pojava leda na ulicama.

Ponovivši da je grad spreman za najavljene padavine, gradonačelnik je rekao da je tokom prethodne noći na ulicama Beograda, kako u centru tako i periferiji, posuto oko 330 tona soli u cilju sprečavanja pojave leda.

„Time smo obezbedili da saobraćaj nesmetano funkcioniše, a takođe, sprečili smo i pojavu leda na ulicama što je veoma važno“, rekao je Mali.

Na sednici kojoj su prisustvovali direktori gradskih preduzeća rečeno je da u rezervi ima još 13.000 tona soli kako bi se sprečila pojava leda na ulicama.

Rečeno je i da se tokom noći očekuju snežne padavine i formiranje snežnog pokrivača do pet centimetara i da će ledeni talas proći do srede, četvrtka.

„U svakom slučaju, mi ćemo do tada imati neprekidna dežurstva svih komunalnih službi, svih resursa koje trenutno imamo na raspolaganju, radićemo preventivno posipanje puteva solju kako bi sprečili pojavu leda i naravno radićemo odmah na uklanjanju snega ukoliko i kada dođe do snežnih padavina“, rekao je gradonačelnik.

Kako je rekao, 260 vozila su u neprekidnom dezurstvu, a 1850 radnika komunalnih preduzceha spremno je da reaguje u bilo kom trenutku.

Na sednici je rečeno da sinoć nije bilo većeg broja saobraćajnih nesreća nego što je to uobičajeno, a gradonačelnik je rekao da to znači da je urađen dobar posao posipanjem soli, čime je sprečena pojava leda tokom noći.

Takođe je rečeno i da će grejanje biti uključeno 24 sata, odnosno da će radijatori grejati ceo dan i celu noć sve dok ledeni talas ne prođe.

Preview

SINISA MALI

Slide

SINISA MALI

Slide

SINISA MALI

SINISA MALI

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh