Gradovi

Kenija: Vlasti počele rušenje 78 rizičnih zgrada

NAJROBI – Vlasti u Najrobiju počele su danas da ruše 78 rizičnih i nebezbednih zgrada nakon, što je broj poginulih pod srušenom zgradom u kenijskoj prestonici prošle nedelje porastao na 42 osobe, saopštila je policija.

U međuvremenu, kenijske vlasti su se našle na meti kritika zato što nisu dale adekvatno upozorenje stanarima zgrada određenih za rušenje koliko su njihovi domovi nebezbedni, preneo je AFP.

Spasioci su i danas izvlačili tela ispod ruševina na mestu nesreće u kvartu Najrobija Huruma otkako se višespratna stambena zgrada srušila tokom obilnih kiša.

Spasioci su juče uspeli da izvuku žive četiri osobe ispod ruševina.

Kenijska policija uhapsila je dva brata koji su vlasnici zgrade i tri zvaničnika lokalne vlade radi ispitivanja, ali su oni oslobođeni uz kauciju i tek treba da budu optuženi za krivično delo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je zgrada, u blizini reke, bila označena za rušenje, ali da lokalne vlasti nisu delovale po naređenju.

AP Photo/Ben Curtis

Preview

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Vlasti u Najrobiju počele su danas da ruše 78 rizičnih i nebezbednih zgrada nakon, što je broj poginulih pod srušenom zgradom u kenijskoj prestonici prošle nedelje porastao na 42 osobe, saopštila je policija. AP Photo

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh