Politika

Keri čestitao izbornu pobedu Vučiću

kajl skot premijer srbije aleksandar vučićFoto: Tanjug, Zoran Žestić

Kerijevu čestitku Vučiću je uručio ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot.

U Kerijevoj čestitki se navodi:

„Drago mi je što ćemo biti u prilici da nastavimo da radimo na ispunjavanju zajedničkih prioriteta, uključujući sprovođenje procesa evropskih integracija, podsticanje regionalnog pomirenja i jačanje naših bilateralnih odnosa. Unapred se radujemo mogućnostima da podržimo zalaganja vaše Vlade u cilju unapređenja vladavine prava, borbe protiv korupcije, razvoja ekonomije i normalizacije odnosa sa Kosovom. Pohvalio bih i Vaše lične napore u cilju unapređenja odnosa sa susedima. Vaše liderstvo će i ubuduće biti od suštinskog značaja da se održi fokus i zamajac za postizanje ovih ciljeva”, navodi se u čestitki američkog državnog sekretara, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Ambasador Skot je, tokom razgovora, naglasio da je poverenjem glasača premijer Vučić dobio snažnu podršku da nastavi u pravcu kojim je krenuo u prethodnom mandatu.

Srpski premijer je, zahvaljujući na čestitkama, rekao da Srbija ostaje privržena evropskom putu, a da je očuvanje stabilnosti ključno za napredak celog regiona.

Premijer je, takođe, naglasio da će prvi let Er Srbije za Njujork u junu ove godine biti simbol napretka odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh