Gradovi

Keri: Ne znam buduću politiku SAD o klimatskim promenama

Odlazeći državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je danas da on ne može da spekuliše kakva će biti politika novoizabranog predsednika Donalda Trampa o klimatskim promenama, ali da će se najverovatnije njegovi stavovi menjati kad bude na funkciji, prenosi Rojters.

MARAKEŠ – Odlazeći državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je danas da on ne može da spekuliše kakva će biti politika novoizabranog predsednika Donalda Trampa o klimatskim promenama, ali da će se najverovatnije njegovi stavovi menjati kad bude na funkciji, prenosi Rojters.

„Jedna od stvari koju sam naučio tokom bavljenja javnim poslom jeste da stvari izgledaju malo drugačije kada si na funkciji, u odnosu na to kada si u kampanji“, rekao je Keri na konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama u Maroku.

Keri je kazao da velika većina Amerikanaca zna da se klimatske promene dešavaju, kao i da žele da SAD poštuje obaveze predviđene Pariskim klimatskim sporazumom i dodao da je sporazum „okvir napravljen da traje“, prenosi AP.

Donald Tramp je tokom predizborne kampanje globalno zagrevanje nazivao „Obmanom“ i govorio da će da „otkaže“ Pariski klimatski sporazum, čiji je cilj borba protiv klimatskih promena.

Mark Ralston, Pool Photo via AP

Preview

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Odlazeći državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je danas da on ne može da spekuliše kakva će biti politika novoizabranog predsednika Donalda Trampa o klimatskim promenama, ali da će se najverovatnije njegovi stavovi menjati kad bude na funkciji, prenosi Rojters. Foto AP

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh