Gradovi

Keri: Rusija da prestane da bombarduje opoziciju u Siriji

RIM – Rusija bi trebalo da prestane da bombarduje opozicione snage u Siriji sada kada su počeli mirovni pregovori na čelu sa UN, poručio je danas američki državni sekretar Džon Keri.

On je izrazio „izuzetno saosećanje“ pred činjenicom da su opozicioni borci na meti napada Rusije, koja je bliski saveznik sirijskog predsednika Bašara al-Asada, ali nije rekao šta bi Vašington mogao da učini da zaustavi bombardovanje, prenosi Rojters.

„Počinjemo pregovore, seli smo za sto i očekujemo prekid vatre“, rekao je Keri posle sastanka zemalja koje se bore protiv Islamske države, a koji je održan u Rimu.

On je podsetio da su Rusi glasali za prekid vatre i podržali ga.

Izaslanik UN Stafan de Mistura juče je objavio formalni početak prvog pokušaja posle dve godine da se pregovorima okonča rat u Siriji, ali su i predstavnici opozicije i predstavnici vlade u međuvremenu rekli da pregovori zapravo nisu počeli te da borbe na terenu i dalje traju.

Istovremeno, komandant pobunjeničkih snaga je rekao da su ruske vazduhoplovne snage izvele teške udare kod Alepa, navodi britanska agencija.

AP Photo/Andrew Medichini

Preview

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Rusija bi trebalo da prestane da bombarduje opozicione snage u Siriji sada kada su počeli mirovni pregovori na čelu sa UN, poručio je danas američki državni sekretar Džon Keri. On je izrazio „izuzetno saosećanje“ pred činjenicom da su opozicioni borci na meti napada Rusije, koja je bliski saveznik sirijskog predsednika Bašara al-Asada, ali nije rekao šta bi Vašington mogao da učini da zaustavi bombardovanje, prenosi Rojters. AP foto

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh