Gradovi

Keri u ime Obame i naroda SAD čestitao Dan državnosti

VAŠINGTON – Državni sekretar SAD Džon Keri čestitao je sinoć u ime predsednika Baraka Obame i naroda SAD narodu Srbije Dan državnosti 15. februar.

„U ime predsednika Baraka Obame i naroda SAD upućujem najbolje želje narodu Srbije povodom vašeg Dana državnosti 15. februara“, navodi se u saopštenju američkog državnog, koje je dostavio Stejt deprtment.

„Mi pozdravljamo posvećenost Srbije procesu stupanja u EU i reformama koje su sa tim povezane, što je priznato otvaranjem prva dva poglavlja u decembru“, navodi se u saopštenju Kerija.

On je istakao da će vredan rad na usvajanju normi i standarda EU dovešće do prosperitetnije i demokratskije Srbije koja je potpunije integrisana u evro-atlantske institucije.

„Mi, takođe, pohvaljujemo napore Srbije na promociji regionalne stabilnosti što je dovelo do suštinskog napretka u normalizaciji odnosa sa Kosovom i poboljšanju odnosa sa Bosnom i Hercegovinom i Albanijom“, navodi se u saopštenju.

„Kao što sam rekao premijeru Srbije Aleksandru Vučiću kada smo se sreli u Beogradu u decembru, SAD su posvećene saradnji sa Srbijom koja primenjuje vladavinu prava i druge reforme neophodne da se izgradi solidna osnova za kontinuirani ekonomski rast i veći prosperitet“, navodi se u saopštenju američkog državnog sekretara.

„Čestitam narodu Srbije i radujem se kontinuiranom jačanju našeg partnerstva u narednim godinama“, naveo je Džon Keri.

Foto Tanjug, Z. Žestić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh