• Gradovi

  КФОР: Акција на северу Косова искључиво полицијска операција

  ПРИШТИНА – Мисија КФОР саопштила је да је данашња акција на северу Косова била „искључиво полицијска операција” као и да Безбедносне снаге Косова „нити било које друге војне снаге, нису распоређене на северу Косова”, преноси Бета.

  КФОР је у саопштењу навео да је полиција спроводила операцију широм Косова након налога за хапшење које је издао суд у Приштини у вези са истрагом о корупцији.

  Истовремено је Маја Коцијанчић, портпаролка високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Федерике Могерини, потврдила да су европски званичници у контакту са руководствима Приштине и Београда апеловали на максималну уздржаност.

  Маја Коцијанчић је нагласила да је полицијска операција која се водила у Митровици и осталим локацијама на Косову била у складу са судским налозима и да је требало да се спроводи у складу са законом.

  „Полицијске операције треба да омогуће поверење у владавину права. Такве операције треба да ојачају напоре за нормализацију, а не да их ослабе”, навела је Маја Коцијаничић.

  Она је нагласила да институције ЕУ „чврсто верују да је потребна полицијска и судска сарадња свих актера, уз поштовање Бриселског споразума”.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com