• Gradovi

  Kim Džong-Un obećao sunarodnicima bolji životni standard

  PJONGJANG – Severnokorejski lider Kim Džong-Un poručio je danas, u obraćanju sunarodnicima povodom Nove godine, da je podizanje životnog standarda njegov glavni prioritet, te da je neophodno napraviti preokret u ekonomskom razvoju zemlje.

  On u svom polučasovnom televizijskom govoru nije govorio o programu nuklearnog naoružanja Severne Koreje, mada je pomenuo značaj razvijanja „različitih“ jurišnih vojnih opcija, prenosi AFP.

  „Korejska radnička partija daje glavni prioritet poboljšanju životnog standarda ljudi među milionima drugih nacionalnih zadataka“, rekao je Kim.

  On je istakao potrebu za unapređenjem proizvodnje i neefikasnosti u nizu sektora, od energetike do poljoprivrede, stočarstva i ribarstva.

  Kim je istovetna obećanja dao i u tri svoja ranija obraćanja povodom Nove godine, a danas nije izneo mnogo podataka o tome kakvu politiku namerava da sprovede kako bi postigao svoje ekonomske ciljeve.

  Otkako je došao na vlast posle smrti svog oca Kim Džong-Ila krajem 2011, Kim Džong-Un prioritet daje ekonomskom razvoju, za razliku od svog oca koji je uglavnom bio fokusiran na vojsku, zaključuje francuska agencija.

  AP Photo/Ahn Young-joon

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com