• Gradovi

  Kina: Obaranje Suhoja gubitak za borbu protiv terorizma

  PEKING – Obaranje ruskog bombardera Suhoja Su-24M od strane Turske predstavlja gubitak za međunarodnu antiterorističku kampanju, izjavio je danas portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Hong Lej.

  „Uništavanje ruskog vojnog aviona je gubitak za međunarodnu kampanju protiv terorizam. Nadamo se da će sve strane biti u stanju da unaprede saradnju i koordinaciju i preduzmu odlučnu akciju u cilju izbegavanja ovakvih tragedija u budućnosti“, naveo je kineski diplomata.

  On je primetio da je ruski avion u Siriji izvodio letove u sirijskom vazdušnom prostoru uz dozvolu sirijske vlade, prenosi Tas.

  „Oboren je tokom misije uništavanja terorističkih meta u Siriji“, rekao je on i podsetio da je Savet bezbednosti UN usvojio rezoluciju koja ovlašćuje sve zemlje učesnice kampanje da preduzmu sve neophodne mere za borb protiv terorističkih snaga, uključujući i Islamsku državu“, rekao je Lej.

  Turska vojska oborila je ruski bombarder iznad sirijske teritorije 24. novembra pri čemu je jedan pilo nastradao, a drugi je spašen.

  Ankara tvrdi da je ruski avion narušio turski vazdušni prostor, što rusko ministarstvo odbrane demantuje.

  Foto Tanjug, R. Prelić/ arhiva, ilustracija

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com