• Politika

  Kina podržala Putinov model evroazijske integracije

  putin namiguje

  Кина подржава модел евроазијске интеграције који је предложио председник Русије Владимир Путин и који укључује иницијативу Пекинга, Економски појас пута свиле, изјавила је данас портпарол кинеског Министарства спољних послова Хуа Чуњинг.

  „Што се тиче интеграције Евроазијске економске уније (ЕАЕУ) и Економског појаса пута свиле према предлогу председника Русије, лидери те земље и Кине постигли су консензус“, казала је Хуа, а пренела агенција Тас с.
  „То је важан стратешки корак за економску сарадњу земаља региона, као и за остваривање заједничког профита и напретка за државе и народ региона.
  Кина је спремна да сарађује са свим странама, укључујући Русију, на развоју регионалне сарадње засноване на једнакости, заједничким користима и консултацијама у оквиру Шангајске организације за сарадњу (СЦО)“, навела је Хуа.
  Путин је у јучерашњем обраћању нацији позвао колеге из ЕАЕУ да покрену консултације са чланицама СЦО и Асоцијације земаља југоисточне Азије (АСЕАН) ради развоја економског партнерства.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com