Politika

Kirbi se oprostio od Srbije

Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije Kirbi se oprostio od Srbije

Dodela nagrada bilo je poslednje Kirbijevo javno pojavljivanje kao ambasadora SAD u Srbiji.

Njega će na tom mestu zameniti Kajl R. Skot.

Kirbi je na svečanosti u Beogradskoj filharmoniji ukazao je na značaj davanja pomoći svima kojima je ona neophodna.

Najbolja strana Srbije pokazana je tokom 2014. godine kada je zemlja pogođena poplavama, kao i sada tokom migrantske krize. Jako je bitno davati. Nemaju svi novac da daju, ali svako ima nešto da da onima kojima je pomoć potrebna„, rekao je Kirbi na svečanoj dodeli u Beogradskoj filharmoniji.

Telekomu zahvalnica

Kompanija Telekom Srbija dobila je na svečanosti zahvalnicu Trag fondacije.

Zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Oskar Benedikt rekao je da je društvena odgovornost kompanija neophodna, pogotovo u godini kakva je bila 2015, gde je došlo do ekspanzije ekstremizma, kao i klimatskih promena koje predstavljaju ogroman rizik.

Solidarnost i filantropija su u ovom trenutku neophodni i to nije stvar samo bogatih ljudi već svih„, ocenio je Benedikt.

Izvršna direktorka Trag fondacije Biljana Dakić Đorđević rekla je da u filantropiji kompanije i građani stoje rame uz rame uprkos teškoj finansijskoj situaciji.

Virtus nagrade dodeljene su deveti put, a predsedavajuća žirija za dodelu nagrada Radojka Nikolić rekla je da je za 2015. godinu stigao najveći broj prijava od samih građana.

Glavnu nagradu za doprinos na nacionalnom nivou dobila je kompanija Delta holding,

nagradu za dugoročno partnerstvo dobila je farmaceutska kompanija Glakso SmitKlajn, a dobitnik nagrade za doprinos lokalnoj zajednici je duvanska kompanija Japan Tobako Internešnl (JTl), dok je nagradu za mala i srednja preduzeća dobilo tehnološko preduzeće Nordeus.

Dobitnik nagrade za individualni doprinos filantropiji za 2015. godinu je Milomir Glavčić koji živi u Kanadi, ali šalje novčanu pomoć onima kojima je potrebna u Srbiji. Dodeljene su i dve specijalne nagrade – preduzeće Giros Plus koje svakog utorka deli girose deci iz svratišta, kao i nagrada za lični doprinos pružanju pomoći izbeglicama koju je dobio Gordan Paunović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh