• Gradovi

  Kitarović: Nema većine, Milanović: Nećemo sa fašistima

  ZAGREB – Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović saopštila je danas, nakon trećeg kruga konsultacija sa predstvnicima parlamentarnih stranaka, da se pokazalo da ni ovog puta nema stranke sa neophodnom većinom.

  „Vremena je sve manje i neću dopustiti da oduglovačenje proizvede nesagledive posledice po bezbednost države“, rekla je predsednica i najavila da će u utorak, 22. decembra, održati četvrdi krug konsultacija.

  Ona je poručila da nikome neće dopustiti da se poigrava državom.

  Aktuelni premijer i lider koalicije Hrvatska rasta Zoran Milanović je na konferenciji za novinare, nakon konsultacija, poručio da su postizborni pregovori u toku, ali i da se svelo na priču o tome ko će biti predsednik vlade i na funkcije, te da SDP neće sarađivati sa fašistima i rasistima iz HDZ-ove koalicije

  „Koalicija u kojoj ima rasista, koji izražavaju neprihvatljive stavove o ljudima drugih religija i uvjrenja? U kojoj ima fašista i ljudi optuženih za krivična dela? Oni koji su nas birali i podržali nam nikada ne bi oprostili da s takvima sarađujemo“, dodao je Milanović.

  Milanović je ukazao da je Most nezavisnih lista prešao preko tih činjenica.

  „Pozivam ih da se izjasne, jer ovo postaje ne Most , nego mostobran za povratak kriminalne organizacije na vlast. Mi u tome učestvovati nećemo“, kazao je Milanović i dodao da među pripadnicima Mosta ima onih koji samo žele da podele plen.

  Parlamentarni izbori u Hrvatskoj održani su 8. novembra.

  Foto Tanjug, D. Stanković/ arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com