Gradovi

Kitarović: Nova vlada da više pažnje posveti Vukovaru

VUKOVAR – Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović doputovala je danas u trodnevnu posetu Vukovaru, gde je privremeno izmešten njen Kabinet i tom prilikom pozvala novu hrvatsku vladu, za koju veruje da će brzo biti formirana, da više pažnje posveti ovom gradu.

Uverena da će nova hrvatska vlada uskoro biti sastavljena, Grabar-Kitarović je rekla je da će vladu podsticati da posebnu pažnju posveti upravo krajevima poput Vukovarsko-sremske županije. Ponovila je i da političari u Vukovar moraju dolaziti i u ostale dane, a ne samo 18. novembra, da bi, kako je rekla, razgovarali, ne samo o prošlosti, već i kako poboljšati uslove u kojima žive građani Vukovara.

Nova vlada treba više pažnje da posveti Vukovaru.

„Podstičem novu hrvatsku vladu da posveti pažnju i Vukovaru i svim hrvatskim krajevima jer Hrvatska nije samo Zagreb. Hrvatska je i Vukovar i Knin i Dubrovnik i Petrinja i Pula i druga mesta. Duboko verujem da je ravnomerni razvoj Hrvatske jedini preduslov da zadržimo naše ljude u zemlji“, poručila je Grabar-Kitarović

Istakavši važnost posebno Vukovara, predsednica je kazala:

„Da nije bilo herojstva Vukovara, danas ne bi bilo ni ovakve Hrvatske“.

Dodala je da je „očito da ovde ima rana koje nisu zacelile, a posebno me žalosti odlazak mladih.“

„U ovom gradu postoji, nažalost, puno problema, kao i u ostalim deliovma Hrvatske. Nismo nikako zadovoljni dosadašnjim odnosima vlada ni prema Vukovaru niti prema krajevima koji su bili okupirani ili pogođeni ratom. Još uvek treba puno raditi te učiniti puno više za unaprjeđenje životnih uslova“, poručila je Kitarović.

Za sutra je najavljen prijem povodom „uspešne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske“.

Inače, Grabar Kitarović će tokom trodnevne posete Vukovaru imati niz iaktivnosti i razgovaraće sa građanima. Iz najavljenog programa se, međutim, ne vidi da će se ona sastati i sa predstavnicima Srba, kojih u tom gradu ima više od 30 odsto.

Grabar Kitarović kaže da privremeno izmeštanje kabineta treba da podstekne razgovor o svim problemima, ali i da želi da bude bliže građanima..

Privremeni kabinet hrvatske predsednice otvoren je dizanjem zastave ispred zgrade Vukovarsko-sremske županije, javila je Hina.

Foto Tanjug, D. Stanković (arhiva)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh