Svet

KLINTON: Senders je licemeran, hermetički zatvoren i nepošten

Obraćajući se stotinama pristalica u prostorijama srednje škole u Milfordu u NJu Hempširu, Klinton je za rivala svoje supruge u trci za predsedničku nominaciju Demokratske stranke rekao da je licemeran, „hermetički zatvoren“ i nepošten.

U NJu Hempširu se danas održavaju novi unutarstranački izbori kandidata demokrata i republikanaca za predsednika SAD. Na prvim izborima u Ajovi Hilari Klinton je za neznatan broj glasova pobedila Sendersa.

Klinton je o izbornoj utakmici govorio gotovo 50 minuta, piše list. Bivši predsednik počeo je od pohvala svoje supruge i predavanja o njenom pristupu određenim pitanjima iz ugla državnika. NJegovo izlaganje je, međutim, ubrzo preraslo u žestoku kritiku Sendersa i njegovih pristalica.

Bivši predsednik SAD je i 2008. pomagao svojoj supruzi u izbornoj kampanji. Tada je punio naslovne strane novina, braneći svoju suprugu i kritikujuću tadašnjeg senatora Baraka Obamu, kandidata za predsednika.

Kritikujuću Sendersov plan o uvođenju univerzalnog sistema zdravstvene zaštite, Klinton je rekao: „Da li je on dobar za Ameriku? Ne bih rekao. Da li je dobar za NJu Hempšir? Ne bih rekao. NJu Hempšir kakav ja poznajem ne bi glasao za mene da sam ja to uradio.“

Bivši predsednik SAD je posebnu kritiku uputio na račun pristalica senatora iz Vermonta, optuživši ih da koriste seksističku retoriku prilikom napada na Klintonovu. On je ispričao priču o „progresivnoj“ blogerki koja je preko interneta branila Klintonovu pod pseudonimom zbog, kako je rekao, upornih udara kritike Sendersovih pristalica. „Ona i drugi koji su preko interneta branili Hilari i objasnili zašto su je podržali predmet su zlobnih provokativnih komentara i napada koji su često previše prosti, da ne kažem i seksistički, da bih ih ponovio“, rekao je Klinton.

Ted Divajn, stariji savetnik Sendersa, rekao je da je „razočaravajuće to što se Klinton odlučio na ove napade“ i dodao da će Senders i dalje biti usredsređen na svoju poruku protiv korumpiranosti i nejednakosti u prihodima. „Očito se tok trke promenio u NJu Hempširu i na drugim mestima u poslednjih nekoliko dana“, rekao je Divajn.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh