Gradovi

Klinton: Tramp je nasilnik, Tramp: Hilari je korumpirana

Kandidati republikanaca i demokrata na predsedničkim izborima u SAD ne posustaju u međusobnim optužbama u poslednjoj nedelji kampanje – Hilari Klinton je ponovo nazvala nasilnikom Donalda Trmapa, koji je uzvratio da je ona korumpirana.

VAŠINGTON – Kandidati republikanaca i demokrata na predsedničkim izborima u SAD ne posustaju u međusobnim optužbama u poslednjoj nedelji kampanje – Hilari Klinton je ponovo nazvala nasilnikom Donalda Trmapa, koji je uzvratio da je ona korumpirana.

Klinton je na mitingu u Floridi izjavila da Tramp „kritikuje izgled žena zato što je nasilnik“.

Klinton je na mitingu najavila bivša mis univerzuma Alisja Makado, koju je Tramp kritikovao „jer se ugojila“. Makado tvrdi da je Tramp nazvao „mis Pigi“.

Tramp je kritikovao bivšu misicu kao „nekog ko voli da jede“, kazala je Klinton, a potom se nasmešila i kazala:“Pa, ko ne voli da jede?“.

Klinton je navela da Tramp ima 30 godina dugu istoriju „ponižavanja, vređanja i napada“ na žene, naveo je BBC.

S druge strane, Tramp je Hilari Klinton nazvao korumpiranom, rekavši da će ona „zauvek uništiti zdravstvenu zaštitu Amerike“.

Najnovije ankete pokazuju da Tramp prvi put od maja vodi u odnosu na kandidatkinju Demokrata Hilari Klinton.

To su najnovije ankete sprovedena za televiziju Ej-bi-si i Vašington post.

Entuzijazam birača za Klintonovu opao je nakon što je FBI ponovo otvorio istragu o mejlovima koje je slala sa privatnog servera dok je bila državna sekretarka.

Borba je međutim još uvek izuzetno tesna. Klintonova je samo jedan procentni poen iza Trampa prema telefonskoj anketi sprovedenoj od 27. do 30. oktobra na slučajnom uzorku od 1,126 birača.

Za Trampa se izjasnilo 46 odsto birača, a za Klintonovu 45 odsto.

Međutim kada se uzmu u obzir samo birači koji su izrazili entuzijazam za svog kandidata, Tramp vodi u odnosu na Klintonovu za osam procenta.

Entuzijazam za Hilari je opao, najverovatnije zbog ponovne kontroverze sa mejlovima, dok je entuzijazam za Trampa ostao isti, navodi Ej-bi-si.

Iako je Trampova prednost mala, to je značajan rezultat budući da je republikanski kandidat bio bolji od Hilari samo jednom od početka trke, i to za 2 procenta u maju, ali to je bilo u trenutku kada je on osvojio nominaciju Republikanske stranke dok se Klintonova još borila sa Bernijem Sandersom za nominaciju Demokratske stranke.

Rezultati anketa nedelju dana pred izbore nisu nužno indikativni za konačni rezultat. Tako je na izborima 2012. godine Mit Romni vodio za jedan procenat u odnosu na Baraka Obamu a Džon Keri takođe za jedan procenat u odnosu na Džordža Buša 2004. godine, podseća Ej-bi-si.

Mark Ralston/Pool via AP, File

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh