Ekonomija

Knežević: Članarina u komori samo u prvoj godini primene

BEOGRAD – Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas da će preduzeća biti u obavezi da plaćaju članarinu Privrednoj komori samo u prvoj godini primene zakona, dok se ne bude konstituisao i reorganizovao komorski sistem.

Na pitanje novinara da li će obavezno članstvo u PKS biti novi parafisklani namet za naša preduzeća, Knežević je odgovorio da je to u prvoj godini, “dok se ne konstituiše sve u privrednim komorama”.

“Kasnije će se sami privrednici odlučiti da li će taj namet biti obavezan i da li treba da ga plaćaju u narednom periodu”, rekao je Knežević novinarima na Skupštini u organizaciji Unije poslodavaca.

Ministar za rad Aleksandar Vulin rekao je da ne misli da će to biti novi namet i da će oko plaćanja članarina biti nekih razlika.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković rekao je da se mnogi članovi te organizacije ne slažu sa obaveznim članstvom i plaćanjem članarine.

“Unija poslodavaca ne može da zauzme drugačiji stav nego da zahtevamo da se komora zaista promeni i da privrednici koji plaćaju znaju šta plaćaju. Ako to ostane način kako je to sada, da se komora ne doživljava kao svoja organzacija, onda se to može nazvati parafisklanim nametom”, rekao je predsednik Unije poslodavaca Srbije.

U Uniji se nadaju da će se u reorganizaciji komore svaki privrednik, koji plaća svoju kuću, moći da se oseća kao domaćin u njoj.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh