Gradovi

Knežević: Produbljujemo ekonomske odnose Srbije i Mađarske

Knežević: Produbljujemo ekonomske odnose Srbije i Mađarske

NIŠ – Srbija i Mađarska imaju izuzetnu političku saradnju, a dve vlade rade na uspostavljanju još boljih ekonomskih odnosa, izjavio je danas ministar privrede Goran Knežević, koji očekuje učešće mađarskih firmi u privatizaciji srpskih preduzeća.

„Ne pamtim da smo u bližoj prošlosti imali tako dobre odnose“, rekao je Knežević Tanjugu u Nišu, gde će sutra vlade dve zemlje imati zajedničku sednicu, a biće i održan biznis forum Srbija-Mađarska.

Sastancima zajedničkih mešovitih komiteta i sednicama dve vlade upravo produbljujemo ekonomske odnose i pokušavamo da napravimo boljitak i za jednu i za drugu ekonomiju, podvukao je Knežević.

On je istakao da dve vlade rade na ostvarenju nekoliko velikih projekata, pre svega na izgradnji infrastrukturnih objekata, a to su granični prelazi, nastavak izgradnje pruge Beograd-Budimpešta i izgradnja nekoliko puteva, gde se očekuje pomoć Evropskih fondova.

Ministar Knežević je rekao da je jako važan i direktan odnos privrednika dve zemlje i da očekuje učešće mađarskih firmi u privatizaciji više od 170 srpskih firmi u portfelju minstarstva privrede, ali da se i naše firme zainteresuju za investiranje u Mađarsku.

Knežević je istakao da je važna i mađarska pomoć kad je reč o malim i srednjim preduzećima, te da će o tome u Nišu razgovarati sa mađarskim kolegom.

„Oni tu imaju izuzetno iskustvo, razvili su taj sektor u poslednjih desetak godina do odličnih visina i tu očekujemo pomoć da pokušamo naša mala i srednja preduzeća da struktuiramo tako da budu kvalitetni učesnici na tržištu“, kazao je Knežević.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh