• Južna Srbija

  Ко ће бити крив уколико неко падне и повреди се?

   DSCN0020

  Основни је ред за сваког домаћина да очисти тротоар поред своје куће од снега.

  Од Бадњег дана, када је почео да пада снег, до данас, 21. јануара, било је довољно прилика да се то учини.

  Сада је врло тешко, бар у Нишу, почистити снег на местима где све време није чишћен и где је добро утабан.

  Врло сликовит пример утабаног снега који се већ претвотио у лед тврд као бетон имамо на дугој деоници тротоара која се налази у Улици Димитрија Туцовића, с леве стране када се крећете из центра града према Железничкој станици, од Улице Радомира Путника до порте Цркве Свете Петке.

  У делу тротоара који је дуг око триста метара и на парконгу који се налази преко пута Споменика Српске авијатике постоје наслаге леда дебеле око пет центиметара које су тако чврсте и добро углачане да је по њима врло тешко ходати.DSCN0023

  Брука и срамота за сваког, а нарочито за власника зграде и дворишта поред кога се залеђени тротоар налази, а то је, пуним називом: Република Србија, Министарство одбране, Војска Србије.

  Нишлије препознају да се ради о околини бивше касарне „Филип Кљајић – Фића“.

  Истине ради, треба рећи да је тротоар с друге стране касарне, у Улици Радомира Путника, уредно очишћен.

  Поставља се питање зашто не реагује и Комунална полиција?

  Ако уредно опомиње и кажњава грађане, привреднике или скупштине станара, да ли ово значи да закон није једнак за све?

  Као грађанин огорчен сам и згрожен чињеницом да институција која треба да брине о безбедности свију нас не може да очисти тротоар од снега!

  Председник Републике је ономад изјавио (а касније појаснио да је то закључак највишег колективног државног органа који се бави одбраном) да смо спремни да пошаљемо Војску, па и сви да кренемо, како бисмо одбранили Србе на Косову и Метохији.

  Пре око годину дана слично је закључио и врх Српске православне цркве стављајући као циљ одбране најважније православне светиње на истом простору.

  Можемо ми да се бусамо у груди колико хоћемо, али с војском која не може да уклони снег с тротоара у околини касарне, нећемо одбранити никога.

  Према томе, понизно вас молим, за почетак пошаљите неколико војника с лопатама у Улицу Димитрија Туцовића. Биће боље за све.

  Љубомир Костић

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com