• Novosti online

  Ко је терориста са Новог Зеланда

  Аустралијанац идентификован као Брентон Тарант (28), починилац терористичког напада на две џамије у Новом Зеланду у којем је убијено најмање 49 особа, док је више десетина повређено, детињство је провео у Графтону, малом граду на северу Новог Јужног Велса у Аустралији.

  Његов отац био је професионални спортиста који је иза себе имао 75 триатлона, а умро је од рака 2010. са само 49 година.

  Тарант је похађао локалну средњу школу, а потом се 2009. запослио као лични тренер у фитнес центру где је радио до 2011.

  Шефица теретане Рејси Греј изјавила је за ТВ мрежу Еј-Би-Си да је био јако дисциплинован, хранио се здраво и строго поштовао режим вежбања, а када је дао отказ путовао је светом.

  „Био је јако предан вежбању, али и учењу других. Сам се посветио теретани да би добио дозволу за личног тренера и тренирао друге. Био је јако добар у томе. А кад кажем да је био предан, био је предан пуно више од осталих људи. У теретани је проводио пуно времена, дизао тегове. Учествовао је у програму бесплатне физичке активности за сиромашнију децу у заједници и то га је веома радовало”, испричала је Греј, преноси Танјуг.

  Додала је да никад није причала с њим о политичким или верским ставовима, те да га није никад чула да другима прича о томе.

  „Из уопштених разговора о животу које смо водили, није ми се чинио као неко ко има екстремне ставове нити било какав интерес у томе. Али знам да је пуно путовао откако је напустио Графтон. Ишао је на друге континенте. Знам да је био у разним земљама и доживљавао разна искуства па бих рекла да се на тим путовањима њему нешто догодило”, навела је Греј.

  Боравио је у Европи, а обишао је југоисточну и источну Азију.

  Између осталог био је у Северној Кореји где се фотографисао позирајући с групом туриста.

  За себе је навео да је „обичан бели мушкарац из обичне, радничке породице с ниским примањима”.

  На породичној фотографији, коју су објавили аустралијски медији, Брентон је још беба с плавом коврџавом косом, у татином наручју.

  Греј је открила и да му је отац умро када је Брентон завршавао средњу школу, а од ближе породице има мајку и сестру.

  Аустралијски премијер Скот Морисон потврдио је раније данас да је Тарант држављанин Аустралије и описао га као насилног, екстремно десног терористу.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com