• Novosti online

  Kocijančič: Tehnički dijalog Beograd-Priština u toku s ciljem da bude sastanka na visokom nivou

  Dijalog Beograd-Priština je u toku na tehničkoj, stručnoj ravni s ciljem da se zakaže sledeći sastanak dijaloga na visokom nivou, izjavila je danas u Briselu portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič.

  Predstavnica za štampu visoke predstavnice EU Federike Mogerini rekla je za agenciju Beta da „treba da se utvrdi datum“ susreta najviših predstavnika Beograda i Prištine.

  Kocijančič je time odgovorila na molbu Bete da iznese ocene EU o stanju u Dijalogu, imajući u vidu stavove visokih srpskih, ali i nekih medjunarodnih zvaničnika da je došlo do ozbiljnog zastoja u pregovorima Beograd-Priština, zbog sukoba unutar političkog vodjstva kosovskih Albanaca, kao i namere Prištine da formira vojsku.

  „Naša ocena stanja dijaloga je otud jasno različita“, podvukla je Maja Kocijančič.

  To je bio odgovor i na izjave srpskog predsednika Aleksandra Vučića da je „Srbija u krajnje teškom položaju“ zbog namere Prištine da formira vojsku i američkog zvaničnika Metjua Palmera da SAD „ohrabruju“ Beograd i Prištinu da nadju održivo rešenje, dok je francuski ambasador preneo stav Pariza da Priština mora omogućiti formiranje Zajednice Srpskih opština

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com