Novosti online

Коха: Еулекс на Косову још две године

ПРИШТИНА – Еулекс ће наставити садашњу мисију на Косову још најмање две године, пише данас приштински дневник Коха диторе. Дневник сазнаје да су почели разговори између институција Косова и представника Европске уније да се мисији настави мандат за наредне две године под истим овлашћењима која има сада.

„Нема сагласности да се мандат настави другачије од онога који Еулекс има сада, са истим овлашћењима”, рекао је извор листа.

Присуство Еулекса се сматра потребним и због чињенице да ће Специјални суд за претпостављене ратне злочине високих званичника ОВК моћи да почне у потпуности да функционише до краја године. Из канцеларије Европске уније на Косову је потврђено да су почели разговори о продужењу мандата Еулекса.

Према садашњем споразуму ЕУ и институција Косова Еулексу истиче мандат 14. јуна. Из Владе Косова су се раније чули предлози да нема потребе за новим мандатом Еулекса и да институције Косова могу предузети и успешно обављати функције те мисије из области организованог криминала и ратних злочина.

Бета

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh