• BG

  Dva lančana sudara i kolaps na Ibarskoj magistrali, usporen saobraćaj na Obilaznici oko Beograda; Putevi Srbije “spremno“ dočekali sneg

  Zbog snega znatno usporen saobraćaj očekuje vozače trenutno na Obilaznici oko Beograda, kao i na Ibarskoj magistrali, kod Lipovačke šume, saopštio je AMSS.

  Dva lančana sudara dogodila su se na deonici Ibarske magistrale kod Lipovačkih šuma, nedaleko od Beograda.

  Saobraćaj u tome delu je otežan i odvija se usporenoj, a formirale su se duge kolone u oba smera.

  Sneg koji trenutno pada u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, a koji se u toku popodneva očekuje i u ostalim krajevima Srbije uslovljava otežano odvijanje saobraćaja i zahteva obaveznu upotrebu zimske opreme.

  Pojedini planiniski putevi su prekriveni snegom zbog čega će, pored zimskih guma, vozačima biti obavezna i upotreba lanaca.

  Iz AMSS apeluju na vozače da voze sporije i opreznije, jer ovakve vremenske prilike donose i česta proklizavanja vozila i izletanja sa kolovoza, a samim tim dovode i do čestih saobraćajnih nezgoda, što podrazumeva prekide i otežanu vožnju.

  Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

  Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na putničkim terminailma naših GP nema dužih zadržavanja od pola sata.

  Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

  Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.

  SPREMNO SMO DOČELI SNEŽNI TALAS, ANGAŽOVANO 1.750 RADNIKA

  Sneg je u Beogradu, ali i na teritoriji zapadne Srbije i Vojvodine intenzivno počeo da pada jutros u pet časova, i od tada je na raščišćavanju angažovano više od 400 vozila koja čiste sneg, 186 građevinskih mašina i 1.750 radnika, izjavio je rukovodilac štaba Zimske službe „Puteva Srbije“ Zoran Stojisavljević.

  „Naše ekipe su spremno dočekale snežni talas. Saobraćaj se odvija normalno, a u brdsko-planinskim predelima malo otežano. Ulice i putevi su prohodni“, rekao je Stojisavjević.

  On je naveo da je visina snega pet centimetara u raskvašenom stanju na brdsko-planinskim putevima, dok su u nižim delovima kolovozi čisti.

  „Popodne se očekuje prestanak padavina, a za Božić i za vikend nove padavine, tako da ćemo se organizovati da posao kvalitetno odradimo“, rekao je Stojisavljević.

  Kaže da će u narednom periodu biti povećan stepen angažovanja.

  JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni zbog stvaranja snežnog pokrivača, vejavice i snežnih nanosa koji su zbog jakog vetra najavljeni na pojedinim putnim pravcima.

  Očekuje se formiranje snežnog pokrivača na teritoriji zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, najviše u brdsko-planinskim predelima, kao i na području Beograda.

  Štab zimske službe i ekipe putara dežuraju 24 časa, intervenišu na terenu i posipaju kritične deonice u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

  JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, a ako krenu, da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i prilagode je uslovima na putu.

  AUTOBUSKI saobraćaj u delovima beogradskih naselja Žarkovo, Cerak i Sremčica obustavljen je u četvrtak nešto pre 9.00 zbog zaleđenog kolovoza, javili su reporteri agencije Beta. Kolona sa autobusima na linijama 37, 50 i 89 nalazi se zaustavljeni na nizbrdici kod semafora u Ulici Ratka Mitrovića.

  Nekoliko autobusa na liniji broj 52 zaustavljen je na raskrsnici ulica Ace Josimovića i Ace Mitrovića. Putnici iz tih autobusa nastavljaju put pešice. U Gradskom saobraćajnom preduzeću rečeno je agenciji Beta da je stanje u Beogradu „katastrofalno“ i da je autobuski saobraćaj obustavljen u celom Železniku i Sremčici.

  NAJTEŽE NA ZVEZDARI I BANOVOM BRDU

  Zbog snega koji pada, u Beogradu ima problema u javnom prevozu, a najlošija situacija je na Zvezdari, u Čingrijinoj ulici, kao i na Banovom brdu, u Ulici Blagoja Parovića, gde je ekipa „Beograd puta“ na terenu i normalizuje saobraćaj.

  To je za Tanjug izjavio direktor GSP Radiša Momčilović, koji je napomenuo i da linija 300 ne okreće u Ustaničkoj, nego kod Cvetkove pijace, kao i da linija 65 ne ide na vrh Zvezdare, već okreće na Omladinskom stadionu.

  „JKP ‘Beograd put’ je na terenu, intervenišu po našim pozivima, ali nije ništa drastično, dešavaju se određeni zastoji, ali se to otklanja u kontinuitetu“, rekao je Momčilović.

  Prema njegovim rečima, ostale linije gradskog prevoza saobraćaju redovno.

  Tanjug/Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com