• Zdravlje

  Koliko boja vidite na ovoj slici? (TEST)

  Svi znamo da je nebo plavo, ali da li je svima ta plava iste nijanse?

  Internet je bio „potrešen“ bojom ONE haljine i postalo je prilično očigledno da ne vidimo svi isto boje.

  Profesorka Dijana Derval je ekspert za neuro-marketing i postavila je interesantan test koji određuje koliko nijansi boja vidimo, jer se sve svodi na to koliko receptora za boje imamo u očima.

  Izbrojte koliko različitih nijansi vidite na ovoj slici, a onda pročitajte rezultate!

  boje, šarenoFoto: www.the-open-mind.com

  Ukoliko ste videli…

  Manje od 20 različitih boja: Derval kaže da ste u ovom slučaju dihromatični, odnosno, da razaznajete samo dve boje. 25 odsto populacije je dihromatično i nema razloga da se brinete, jer ste u dobrom društvu – kučići takođe imaju samo dva fotoreceptora. Derval ističe da osobe sa dihromatijom imaju sklonost ka tome da nose crnu, bež i plavu odeću.

  Između 20 i 32 različitih boja: Vi ste trihromatični. To znači da imate tri tipa ćelija fotoreceptora u mrežnjači, koje se nalaze u ljubičastoj/plavoj, zelenoj i crvenoj oblasti. Derval kaže da trihromate uživaju u bojama i znaju da ih cene. Oko 50 odsto populacije ima trihromatiju.

  Između 32 i 39 različitih boja: Baš kao i bumbar, vi imate tetrahromatiju. Derval ističe da ovi ljudi vide četiri tipa boja. Takođe ih iritira žuta boja i najverovatnije nikada neće obući nešto te boje. Oko 25 odsto populacije ovako percipira boje.

  Više od 39 različitih boja: Bolje izbrojite opet! Derval kaže da postoji samo 39 razlčitih boja u testu, a verovatno je samo njih 35 dobro prevedeno na kompjuterskom ekranu.

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici –MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com