• BG

  Dva sata čekanja na administrativnom prelazu kod Merdara, a na Horgošu trenutno oko četiri sata

  Saobraćaj na putevima u Srbiji ovog vikenda je pojačanog intenziteta, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

  Kako javlja reporter Novosti dana na administrativnoj liniji izmedju Kosova i Srbije sa kosovske strane formirala se kolona duga oko 3 kilometra i na prelaz se ceka oko dva sata.

  Na naplatnim rampama u Srbiji nema zadržavanja.

  Zadržavanja na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom za putnička vozila su i dalje višesatna, trenutno oko četiri sata, dok su zadržavanja na Kelebiji promenljiva i na izlazu iz zemlje čeka se do sat vremena, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

  Na Bačkim Vinogradima čeka se oko 2 sata, a i na Horgošu II su čekanja često promenljiva, pa se preporučuju prelazi Đala ili Bajmok, koji rade do 19 sati, kao i Bački Breg, gde zadržavanja manja.

  Iz Srbije u Hrvatsku na Batrovcima se čeka oko 120 minuta.

  Međuzona sa Hrvstkom brzo se popuni, što umnogome produžava zadržavanje na ulazu u Hrvatsku pa je preporuka vozačima da koriste alternativne prelaze.

  A kako su zadržavanja promenljiva i na prelazu Šid, gde se trenutno čeka do sat vremena, poželjno je koristiti prelaze Sot, Ljubu, Neštin ili Bačku Palanku na kojima su zadržavanja kraća.

  Pojačan je saobraćaj na ulazu u zemlju iz pravca Bugarske i Makedonije, a na Gradina i Preševo čeka se 30-60 minuta.

  Na prelazima sa Crnom Gorom Gostun, Jabuka i Špiljani trenutno su zadržavanja oko sat vremena, dok na ostalim prelazima nema zadržavanja.

  Auto-moto savez Srbije upozorava na pojačan intenzizet saobraćanja tokom večeri, te na moguće vremenskih nepogoda praćenih većim količinama padavina, zbog čega savetuju vozačima da prilagode brzinu uslovima na putu, da drže veće odstojanje i da ne ulaze u rizična preticanja i obilaženja kolona.

  Na brojnim deonicama na putevima u Srbiji u toku su radovi, pa je na tim mestima potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije, upozorio je AMSS.

  Novostidana.rs/AMSS

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com