• Gradovi

  Komandant Nacionalne garde Ohaja na VMA

  BEOGRAD – Zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik Zoran Šegrt primio je danas delegaciju SAD koju predvodi komandant Nacionalne garde (NG) Ohaja general-majorom Markom Bartmanom.

  Tema sastanka sa američkom delegacijom, koja se nalazi u višednevnoj poseti Srbiji, bila je unapređenje vojnomedicinske saradnje u okviru Programa državnog partnerstva sa NG Ohaja, koji su obe strane ocenile kao veoma uspešan.

  Pukovnik Šegrt upoznao je sagovornika sa delokrugom rada i načinom funkcionisanja VMA.

  Izrazio je zadovoljstvo što uvaženi gost, u okviru posete Srbiji, dolazi i u ovu instituciju, imajući u vidu kvalitet i značaj bilaterane saradnje na planu vojne medicine, dodaje se u saopštenju.

  Šegrt je rekao da se nada da će i ovaj susret biti još „jedna kockica u zidu dalje nadgradnje dobre saradnje“.

  General Bartman je izrazio zadovoljstvo što se tokom svog trećeg boravka u Srbiji nalazi na VMA i potvrdio „važnost saradnje u oblasti vojnog zdravstva za američku stranu“.

  Tokom sastanka predstavljeni su budući planovi zajedničkog medicinskog angažovanja u vojnim vežbama, a bilo je reči i o učešću srpskih predstavnika u mirovnim misijama pod mandatom Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

  Gosti su obišli klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju i urgentnu internu medicinu, Operacioni blok sa centralnom sterilizacijom, kao i Institut za radiologiju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane i VMA

  Foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com