Novosti online

Коме се намешта посао са фискалним касама

Фискални савет оптужио је Републички секретаријат за јавне политике и Националну алијансу за локални економски развој (НАЛЕД) да фаворизује он лајн фискализацију.

Никола Алтипармаков, члан ове институције, је пре два дана истакао да су направљени материјални пропусти којим се фаворизује њихово увођење, а нема озбиљних анализа које показују да ће то повећати пореске приходе. При том, додао је он, увођење он лајн каса, државу и привреду коштало би неколико десетина милиона евра.

„Политика” је истаживала коме је тај посао у интересу и да ли држава и НАЛЕД некоме намештају зараду са он лајн фискалним касама.

Све је почело крајем децембра када је влада усвојила Национални програма за сузбијање сиве економије, који предвиђа смањење удела сиве економије за пет одсто бруто домаћег производа (БДП), као и повећање пореских прихода за 20 милијарди динара.

Представљању овог програма, 23. децембра у Палати Србије присуствовао је и премијер Александар Вучић. Том приликом председник владе захвалио се НАЛЕД-у на стручној подршци у изради тог програма и рекао да је допринос ове организације велики.

ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh