Novosti online

Коме смета Марија Шерифовић у Народном позоришту

Идеја да велика сцена Народног позоришта у Београду буде изнајмљена за концерт певачице Марије Шерифовић који је најављен за петак, 25. марта, изазвала је ових дана буру коментара како на друштвеним мрежама тако и по позоришним кулоарима.

И док драмски уметници јавно негодују због предстојећег Шерифовићкиног концерта на сцени националног театра уз коментаре да ова позоришна кућа није место за њен наступ због музике коју изводи, певачица тим поводом поручује преко друштвених мрежа да је остварила још један сан: „Запеваћу 25. марта на великој сцени Народног позоришта у Београду. Велико хвала управнику Дејану Савићу.” Продаја карата за концерт Марије Шерифовић, како сазнајемо, почиње данас, а цене се крећу у распону од 1.000 до 2.200 динара уз Шерифовићкину „друштвену” поруку: „Има само 500 карата, тако да пожурите!”

„Ради се на првом месту о једној од најуспешнијих особа у области поп музике, односно Марији Шерифовић. Реч је о музичкој звезди европског ранга, победнику песме Евровизије који је готово целу уметничку Европу довео у београдску Арену и који има на десетине хиљада својих обожавалаца и људи који слушају њену музику. Што се тиче идеја да се и друга, односно алтернативна, уметност представи у националном театру, морам да подсетим да је овде наступала и музичка група ’Гарави сокак’, као и певачица Драгана Мирковић, односно Ђорђе Балашевић… Да је у нашој кући сниман ријалити шоу ’Ја имам таленат’ са све нашим министром Тасовцем у главној улози и то годинама. И да се том приликом нико нешто није претерано узбуђивао”, каже Дејан Савић, в. д. управника Народног позоришта у Београду.

Да ли је ово „узбуђење” еснафа још једна у низу реакција на рачун управничке политике Дејана Савића чији је статус в.д. управника истекао пре неколико месеци? Предлог за именовање новог управника Божидара Ђуровића је УО донео пре готово годину дана, а одлуку још није потврдила Влада Србије. Потези Дејана Савића су у делу уметничке јавности стално под лупом, па је и Марија Шерифовић сада добар повод да се управник стави „на тапет”.

Да ли је ово „узбуђење”еснафа још једна у низу реакција на рачун управничке политике Дејана Савића чији је статус в.д. управника истекао пре неколико месеци?

„Морао бих да подсетим, да ово није никаква програмска оријентација Народног позоришта у Београду, већ пробни балон којим хоћемо да проверимо каква ће бити реакција публике, односно запослених у кући па ћемо на основу тога донети одлуку. Ми смо једном приликом имали сличних активности које нису добро прошле у јавности и више се таквих активности нисмо прихватали. А ако концерт Марије Шерифовић не буде оцењен како треба, нећемо се више таквим програмима бавити. Сматрам да је ово и као маркетиншки потез нешто што не мора да буде лоше, нешто што ће привући неку нову публику која можда не долази у Народно позориште у Београду. Нека део публике са концерта Марије Шерифовић дође у наредном периоду да гледа и неке наше представе, па смо већ у неком профиту. И тек на крају да кажем и ово: погледајте програме у околини сличних кућа. На пример у Хрватском народном казалишту у Загребу. Да ли је можда неко писао о томе да је певач Горан Каран наступао у Српском народном позоришту у Новом Саду? Идеја је да Марија Шерифовић наступи код нас, али и у СНП-у са истим програмом. Неко ко данас пита о тим стварима, у време када је култура све више окренута сама себи и тржишту, тај грдно греши. Ако постигнемо договор око свих формалности са Маријом Шерифовић наша позоришна кућа би могла да буде на добитку и до пола милиона динара”, додаје Дејан Савић.

Марија Шерифовић примећена ју јуче у Народном позоришту у Београду, а како тврде њени блиски сарадници поводом новонастале ситуације неће давати изјаве. Поп певачица Марија Шерифовић музиком се бави дуги низ година. У финалу Евросонга 2007. године у Хелсинкију са песмом „Молитва” донела је победу Србији и тако омогућила да се у Београду организује избор за песму Европе 2008. године. Cвоју „Молитву” певала је на митингу Српске радикалне странке у родном Крагујевцу 2007. године, уз коментар да је њена песма била молитва за нову, другачију и пре свега поштенију Србију. Прошле године наступала је у резиденцији америчког амбасадора Мајкла Кирбија на прослави Дана независности 4. јула.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh