• Novosti online

  Komercijalna banka i Fond B92 poklonili inkubator bolnici u Pančevu

  Predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 poklonili su danas inkubator Odeljenju intezivne nege, Službe pedijatrije Opšte bolnice u Pančevu, saopštila je ova banka.

  Povodom donacije, koja je organizovana u okviru akcije „Zajedno za bebe“, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vladimir Medan istakao je i da su od velikog značaja za akciju bili klijenti banke.

  „Svaki put kada oni iskoriste karticu Komercijalne banke, banka iz svojih sredstava izdvaja novac za obnovu porodilišta u Srbiji. To znači da su i klijenti u Pančevu, zajedno sa svojom bankom, pomogli nabavku ovog inkubatora“, kazao je Medan.

  „Fond B92 je kroz akcije ‘Bitka za bebe’ i ‘Bitka za porodilišta’, a uz podršku raznih donatora, za pančevačko porodilište do sada obezbedio šest inkubatora. Zahvaljujući Komercijalnoj banci, porodilište u Pančevu danas dobija i sedmi inkubator koji će omogućiti da mnogi životi budu spaseni“, naveo je predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić.

  Podršku akciji pružio je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević koji je rekao da je „briga o najmladjima jedan od prioriteta rada Vlade Srbije“ i da ovakve akcije treba nastaviti i u idućoj godini.

  Ovo je 17. donacija od kada je akcija pokrenuta u junu 2014. godine, a vrednost inkubatora je 835.000 dinara. Do sada je u ovoj akciji nabavljena medicinska oprema za porodilišta i domove zdravlja u više gradova Srbije.

  Komercijalna banka će u narednom periodu donirati još dva inkubatora, za Opštu bolnicu u Vršcu i Opštu bolnicu Zdravstvenog centra Vranje.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com