• Novosti online

  Komesar za proširenje EU stigao u Beograd, razgovarao s Vučićem

  Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju EU, Johanes Han je večeras doputovao u Beograd i sastao se s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Oni su u Vili „Mir“ razgovarali o stanju na Zapadnom Balkanu i o „budućim koracima Srbije na evropskom putu“, saopštila je pres-služba predsednika Srbije.

  Vučić i Han su „posebno razmotrili zastoj u dijalogu Beograda i Prištine i stanje nastalo posle ostavke premijera privremenih kosovskih institucija Ramuša Haradinaja“, na šta je Srbija, ocenio je Vučić, „reagovala smireno i odgovorno“.

  Vučić je zahvalio Hanu za razumevanje i angažovanje da se „dijalog Beograda i Prištine odblokira“, i ponovio da je Srbija „privržena politici mira i saradnje, kako bi sačuvala stabilnost u regionu“.

  Han je pozdravio to opredeljenje Srbije i istakao svoju spremnost da „pokuša da pomogne da se steknu uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine“.

  Han je pozvao Srbiju da u vezi sa svojom evropskom integracijom ubrza „reformski proces i da s većom odlučnošću radi na vladavini prava“, piše u saopštenju.

  Vučić je čestitao Hanu što ga je Austrija kandidovala za treći mandat u Evropskoj komisiji.

  Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju je u Beograd doputovao iz Skoplja gde je sa zvaničnicima Severne Makedonije takodje razgovarao o reformama u procesu pristupanja Uniji, a sastao se i s s liderima političkih partija.

  Kako je u sredu najavila Evropska komisija, Han treba da se sastane i s premijerkom Anom Brnabić i da prisustvuje uručenju nagrada na Sportskim igrama mladih, gde će naglasiti posvećenost EU mladima u Srbiji i regionalnom pomirenju najavljeno je u Briselu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com