• Gradovi

  Kompanija Zidjin Bor će nakon nesreće u rudniku pojačati bezbednosne mere

   

   

  Kompanija Zidjin Bor Koper saopštila je danas da je o nesreći koja se dogodila u rudniku „Jama“ iz nekadašnjeg sastava RTB Bor, kada je teško povredjen rudar, odmah obavestila sve nadležne institucije i organe.

  „Nadležni u Sektoru za bezbednost i zdravlje na radu razmotriće sve mogućnosti upozorenja zaposlenih za bezbedan i siguran rad“, saopštila je ta kompanija.

  Radnik „Jame“ Darko Petrović (45) zadobio je teške telesne povrede kada se 29. jula na njega, u jednom od podzemnih horizonta, sručila gomila kamenja i zemlje.

  On je hitno prebačen u Klinički centar u Nišu gde je smešten u intenzivnoj nezi klinike za anesteziju, nije životno ugrožen i diše bez pomoći aparata, rečeno je IST Mediji u KC Niš.

  Ustanovljeno je da ima povrede oka i pluća.

  „Neizmerno žalimo zbog incidenta koji se dogodio u zgradi izvozne mašine rudnika Jama. Od trenutka povredjivanja radnika do danas u neprestanoj smo komunikaciji sa lekarskim timovima koji brinu o njemu, i sa velikim olakšanjem dočekali smo vest da je povredjeni potpuno zbrinut, da je njegovo stanje stabilno i da se nalazi van životne opasnosti“, navodi se u saopštenju.

  U toj kompaniji se posebno zahvaljuju borskim lekarima na „požrtvovanosti i visokom profesionalizmu“, jer su povredjenog radnika odmah uputili u Urgentni centar Niš na dalje zbrinjavanje.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com