• Gradovi

  Konjević žali, Medojević: Marović žrtva NATO poziva CG

  PODGORICA – Ministar unutrašnjih poslova Rako Konjević žali što se visoki funkconer vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozar Marović našao u situaciji u kojoj je, a lider opozicionog Pokreta za promjene Nebojša Medojević kaže da je drugi čovek te stranke „prva žrtva“ poziva Crnoj Gori da se priključi NATO savezu.

  Konjević je, kako su preneli podgorički mediji, rekao da kao ministar nema pravo da komentariše rad Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal.

  Ministar kaže da na vladi nije bilo reči o hapšenju visokog političkog funkcionera DPS-a Marovića.

  „U ličnoj ravni žao mi je što se gospodin Marović našao u toj situaciji. Smatram i da svi treba da poštujemo pretpostavku nevinosti“, odgovorio je Konjević na pitanje da li je na vladi bilo govora o hapšenju Marovića, inače, nekadašnjeg predsednika Državne zajednice Srbije i Crne gore.

  Medojević s druge strane tvrdi da je premijer Milo Đukanović „icenjen aferom Telekom i mnogim drugim aferama odlučio da žrtvuje ključne ljude DPS, kako bi sebi kupio zaštitu kod svetskih centara moći“

  Marović i „kriminalna grupa“ oko njega, nije nastala na ulici baveći se klasičnim kriminalom, već je to uradila pod okriljem DPS-a koristeći politički uticaj kao osnovni mehanizam svojih krivičnih đela, rekao je Medojević i dodao:

  „Hapšenje drugog čovjeka DPS kao šefa organizovane kriminalne grupe koja je vršeći politički uticaj na organe lokalne vlasti, ali i na valdu, ostvarila kriminalne i korupcionaške profite od više desetina miliona evra, na štetu imovine Budve i države Crne Gore, osim krivično-pravnog aspeketa ima i politički“.

  Marović je, tvrdi, kriminalne aktivnosti ove grupe organizovao i sprovodio, zloupotrebljavajući svoj politički uticaj, kao drugi čovek vladajućeg DPS, pa se njegovo kriminalno delovanje ne može odvojiti od njegove političke funkcije, a samim tim i, kako kaže, krivično-pravne i političke odgovornosti „Đukanovića i clokupne partije, koja je, očigledno delovala kao zločinačka organizacija usmerena na zloupotrebi vlasti radi ličnog bogaćenja.

  Medojević navodi da je porastom političkog pritiska spolja, kao i dobijanje pozivnice za NATO primorali Đukanovića, „da pusti niz vodu svoje saradnike“.

  „Đukanović, ucenjen aferom Telekom i mnogim drugim aferama, je odlučio da žrtvuje ključne ljude DPS, kako bi sebi kupio zaštitu kod svetskih centara moći. Dobijenjem pozivnice za NATO, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala postaje unutrašnje pitanje NATO, a tamo postoje mnogi uticajni centri koji su bili protiv davanja pozivnice mafijaškoj državi koja ne poštuje ljudska prava, u kojoj se kradu izbori i progone kritičari režima, tako da je pritisak sada još veći, a moć Đukanovića sve manja“, tvrdi Medojević.

  Hapšenje Marovića, tvrdi dalje Medojević, zbog zloupotrebe političkog uticaja radi „pljačke opštine Budva i države Crne Gore“, otvara i „pitanje krivične odgovornosti Mila Đukanovića i svih čelnika DPS-a“.

  AP Photo/Visar Kryeziu, File

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com