Gradovi

Konkurs za podizanje spomenika Stefanu Nemanji

BEOGRAD – Odbor za podizanje spomen -obeležja Stefanu Nemanji doneo je danas odluku da se raspiše domaći javni konkurs za podizanje spomenika Stefanu Nemanji, kao i spomen-kompleksa „Srpskog srednjeg veka“.

Na predlog premijera i predsednika odbora Aleksandra Vučića, odbor je izrazio nameru da lokacija budućeg spomenika Stefanu Nemanji i spomen-kompleksa bude na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Konačna odluka o lokaciji biće doneta na sledećoj sednici, u saradnji sa Vladom Republike Srbije.

Na konstitutivnoj sednici Odbora imenovana je komisija koja treba da definiše konkursni zadatak, kao i da pripremi čitav konkursni proces kako bi bio raspisan u najkraćem mogućem roku.

Članovi komisije su: ministar Nikola Selaković i akademici Ljubomir Maksimović i Svetomir Arsić – Basara.

Doneta je i odluka o nagradama, tako da će prva nagrada na konkursu iznositi milion dinara, druga 600.000 i treća 400.000 dinara.

Sednici su prisustvovali članovi odbora: ministar pravde Nikola Selaković, akademik Ljubomir Maksimović, dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović, arhitekta Vojislav Milanović, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, akademik Svetomir Arsić – Basara, gradski menadžer Goran Vesić i predsednik Komisije za spomenike i nazive ulica i trgova Skupštine grada Beograda Jasmina Mitrović Marić, kao i zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović i gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević.

FOTO TANJUG/ Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije/ bk

Preview

ZASEDANJE ODBORA

Slide

ZASEDANJE ODBORA

Slide

ZASEDANJE ODBORA

ZASEDANJE ODBORA

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh