Gradovi

Korać: Nema razloga da se zapisnici ne objave

BEOGRAD – Predsednik Komisije za ispitivanje obezbedenja Zorana Đinđića Žarko Korać smatra da nema razloga da se zapisnici razgovora koje je obavila ta komisija ne stave na uvid javnosti.

„Bitno je da se daju ti stenogrami razgovora za koje, prema mom mišljenju, nema nikakvog razloga da javnost ne zna šta je u njima“, rekao je Korać za dnevni list „Danas“.

Korać, koji je bio potpredsednik vlade, kaže da postoji mogućnost da javnost u tome vidi nešto što članovi Komisije nisu.

„Ako ima nekih podataka i dokumenata koje smo dobili od BIA i od MUP-a, oni se mogu smatrati državnom tajnom, ali oni nisu bitni“, rekao je Korać.

Na pitanje kako komentariše izjavu premijera Aleksandra Vučića da ne zna da se nalazi Komisije ne daju javnosti, Korać je rekao da je to pitanje za premijera i da veruje da je u pitanju više nemar nego što neko nešto krije.

Korać je rekao da je mnogo puta zahtevao da se utvrdi politička pozadina ubistva premijera 12. marta 2003. i da je to poslednji put tražio pokojni advokat Srđa Popović, ali da nije bilo reakcije.

Foto Tanjug, video/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh